ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Για τα χρέη προς τις φαρμακευτικές των ετών 2010-2011»

Παρέμβαση Στουρνάρα ζητά ο ΣΦΕΕ για τις οφειλές του ΙΚΑ

Έκκληση για προσωπική παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η ροή των πληρωμών του ΙΚΑ προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις για τα χρέη που εκκρεμούν από το 2010 και το 2011 απευθύνει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΦΕΕ), με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών.

Παρέμβαση Στουρνάρα ζητά ο ΣΦΕΕ για τις οφειλές του ΙΚΑ

«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να επανέλθουμε στο κρίσιμο θέμα της εξόφλησης των εκκρεμών χρεών του ΙΚΑ προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, διαδικασία η οποία παραμένει "κολλημένη" και μάλιστα χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο. Όπως γνωρίζετε, αυτό είχε συμβεί καίτοι υπάρχουν τα διαθέσιμα κονδύλια, λόγω της εμπλοκής που είχε δημιουργηθεί από τη μη έγκριση των σχετικών χρηματικών ενταλμάτων από το Ελεγκτικό Συνέδριο με το σκεπτικό ότι οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις δεν υπάγονταν στους παρόχους υγείας. Αυτό το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να παγώσουν οι πληρωμές έως ότου η Πολιτεία υιοθετήσει σχετική νομοθετική ρύθμιση. Πιο συγκεκριμένα, στις 28/6/2013 εκδόθηκε ο Ν. 4136/2013 (ΦΕΚ Α' 155) ο οποίος αναφέρει ρητά ότι οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της ρύθμισης και ως εκ τούτου θα πρέπει να εξοφληθούν τα εκκρεμή χρέη προς αυτές έως 31/12/2011.

Παρόλο, λοιπόν, που δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να καθυστερεί η διαδικασία εξόφλησης των χρεών προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, εντούτοις, εξακολουθούν να μην γίνονται καθόλου πληρωμές» αναφέρει ο ΣΦΕΕ στην επιστολή του.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι τα τιμολόγια των φαρμακευτικών επιχειρήσεων σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με άλλους προμηθευτές του ΕΟΠΥΥ είναι εκκαθαρισμένα και δεν παρουσιάζουν κανένα νομικό ή άλλο ελάττωμα και ως εκ τούτου η διευθέτησή τους αποτελεί μία ιδιαιτέρως απλή διαδικασία, αναφέρουν στην επιστολή τους οι φάρμακοβιομηχανίες.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.