ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πάνω από 5.000.000 τίτλοι

Στην Ελλάδα το ιντερνετικό βιβλιοπωλείο της Google

Το ιντερνετικό βιβλιοπωλείο της Google ήλθε και στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα το ιντερνετικό βιβλιοπωλείο της Google

Όσοι έχουν «έξυπνη» συσκευή με λειτουργικό Android, το κατάστημα συμπεριλαμβάνεται στο Play Store.

Η ανάγνωση των βιβλίων γίνεται μέσω της εφαρμογής Βιβλία Play, η οποία θα τους ζητηθεί να εγκαταστήσουν όταν «κατεβάσουν» τον πρώτο τους τίτλο.

Για τους κατόχους iPhone και iPad, πρόσβαση στο βιβλιοπωλείο παρέχει η εφαρμογή Google Play Books, που υπάρχει στο App Store της Apple.

Επίσης, μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί το βιβλιοπωλείο και να διαβάζει ebook από οποιονδήποτε υπολογιστή και browser. Μάλιστα, καθώς σε όλες τις περιπτώσεις ο χρήστης θα πρέπει να εισαγάγει τον Gmail λογαριασμό του, η πλατφόρμα του μπορεί να συγχρονίζει τη βιβλιοθήκη του, ώστε οι τίτλοι που έχει διαλέξει να εμφανίζονται σε όλες τις συσκευές του.

Η πρώτη εικόνα είναι πως προς το παρόν δεν υπάρχει κανένας ελληνικός τίτλος, κάτι που πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να «ανεβάσουν» ebook οι εκδοτικοί τίτλοι από τη χώρα μας.

Έτσι, προς το παρόν τουλάχιστον, τα διαθέσιμα ebook είναι αγγλικά – τα οποία πάντως ξεπερνούν τους 5 εκατομμύρια τίτλους, ταξινομημένους σε διάφορες κατηγορίες. Το κατάστημα υποστηρίζει δύο φορμά αρχείων, ePub και PDF, ενώ για κάθε μη δωρεάν βιβλίο ο χρήστης έχει τη δυνατότητα προεπισκόπησης ορισμένων σελίδων, πριν αποφασίσει αν θα το αγοράσει ή όχι.

Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στα 8 ακόμη κράτη όπου «άνοιξε» τις πύλες του το Google Play Books – ανάμεσά τους, στην Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Δανία. Έτσι, το βιβλιοπωλείο εξυπηρετεί πλέον πελάτες από 27 χώρες.

matrix24 με πληροφορίες από kathimerini

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.