ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ερώτηση επτά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Στη Βουλή η αποκάλυψη του Matrix24.gr για τον Χατζηδάκη

Για πολιτική εξαπάτηση κατηγορούν τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτηση που κατέθεσαν για την αποκάλυψη του Matrix24.gr σχετικά με την απάτη της επίκλησης ανύπαρκτης μελέτης του ΟΟΣΑ.

Στη Βουλή η αποκάλυψη του Matrix24.gr για τον Χατζηδάκη

Η επίκληση της δήθεν μελέτης του ΟΟΣΑ την οποία διένειμε μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χατζηδάκης, για τα οφέλη που προκύπτουν από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Οι επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφουν την ερώτηση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Βαγγέλης Αποστόλου, Δημήτρης Στρατούλης, Λίτσα Αμανατίδου και Απόστολος Αλεξόπουλος κατηγορούν τον υπουργό Ανάπτυξης ότι «η μερική και επιλεκτική δημοσιοποίηση φερόμενων στοιχείων έρευνας, που δεν έχει ολοκληρωθεί, την ίδια στιγμή που η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής επισημαίνει ότι η σχετική ρύθμιση του άρθρου 16 “χρήζει πληρέστερης και επαρκέστερης αξιολόγησης” συνιστά πολιτική εξαπάτηση των πολιτών και της κοινής γνώμης».

«Η επίκληση και δημοσίευση ανύπαρκτης ή μη αποπερατωθείσης μελέτης διεθνούς οργανισμού, αναφέρουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές, για την υποστήριξη άδικων κυβερνητικών επιλογών συνιστούν μείζον πολιτικό, ηθικό και επιστημονικό ατόπημα, ιδιαιτέρως μάλιστα ενόψει της φρασεολογίας που χρησιμοποιήθηκε».

Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Το να επιχειρεί ένας Υπουργός να νομιμοποιήσει αστήρικτες πολιτικές με την επίκληση ανύπαρκτων στοιχείων, εκθέσεων και μελετών, αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνιστά ένδειξη έσχατης κυβερνητικής κατάπτωσης και φθηνής πολιτικάντικης απάτης. Και παρέχει πλήρη απόδειξη, προσθέτει, ότι αυτό το πολιτικό προσωπικό όχι μόνο δεν μπορεί να σώσει τη χώρα, αλλά και την ευτελίζει. Οι πολιτικοί κομπογιανίτες δεν έχουν θέση στη διακυβέρνηση, αλλά στα πανηγύρια».

Οι βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει εάν:

1. Υπάρχει ή όχι επίσημη μελέτη ή έκθεση του ΟΟΣΑ με τίτλο «The Regulation of Sunday Opening», έκτασης 6 σελίδων (συμπεριλαμβανομένου του εξωφύλλου), στην οποία αναφέρονται τα στοιχεία που επικαλείται;

2. Πότε δημοσιεύθηκε η ανωτέρω έκθεση και με ποιόν τρόπο περιήλθε στην κατοχή του Υπουργού;

3. Αποτελεί νόμιμη πρακτική του Υπουργείου η δημοσιοποίηση και η πολιτική εκμετάλλευση φερόμενων στοιχείων ή ακόμη και πρώιμων ενδείξεων («indications»), που δεν έχουν ολοκληρωθεί;

4. Ενημέρωσε ο Υπουργός τον ΟΟΣΑ ότι επρόκειτο να δημοσιοποιήσει τα ανωτέρω στοιχεία; Ποιός προέβη στην κατάρτιση της από 11/7/2013 διανεμηθείσας «μελέτης του ΟΟΣΑ», χρησιμοποιώντας το διακριτικό σήμα του οργανισμού;

5. Ποιός παρακολούθησε παρουσίαση «powerpoint», σε ποιό πλαίσιο και για ποιό λόγο χρειάσθηκε διευκρινιστική εκ των υστέρων αλληλογραφία από την οποία έχει απαλειφθεί ο παραλήπτης, μετά τα σχετικά δημοσιεύματα;

 Περαιτέρω, ζητείται να καταθέσει ο Υπουργός,

1. Την επίσημη μελέτη του ΟΟΣΑ, εφόσον αυτή υπάρχει,

2. Κάθε σχετική αλληλογραφία που αποδεικνύει επίσημη αποστολή στοιχείων εκ μέρους του Οργανισμού προς την Ελληνική Κυβέρνηση, καθώς και την επίσημη μετάφρασή τους από τη μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στο επισυναπτόμενο έγγραφο υπάρχει ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.