ΚΟΣΜΟΣ

Το Cassini μας φωτογράφισε από τον πλανήτη Κρόνο

«Την ημέρα που η Γη χαμογέλασε»

Μια μοναδική φωτογραφία που τραβήχτηκε από το εξωτερικό ηλιακό σύστημα και στην οποία απεικονίζεται η Γη, η Σελήνη και τα δακτυλίδια του Κρόνου δόθηκε στη δημοσιότητα από τη NASA.

«Την ημέρα που η Γη χαμογέλασε»

Η λήψη της φωτογραφίας έγινε στις 19 Ιουλίου από το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA σε απόσταση περίπου 1,4 δισ. χιλιομέτρων από τη Γη.

Βέβαια η Γη εμφανίζεται  ως μια μικροσκοπική κουκίδα, αυτό όμως δεν εμπόδισε τουλάχιστον 20.000 ανθρώπους να ποζάρουν χαμογελώντας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Η Ημέρα που η Γη χαμογέλασε», σηματοδότησε «την πρώτη φορά που οι Γήινοι είχαν εκ των προτέρων ειδοποιηθεί ότι το πορτρέτο τους θα συλλαβάνονταν σε μια φωτογραφία τραβηγμένη από το διάστημα», ανακοίνωσε η NASA.
«Είναι, επίσης, η πρώτη φορά που η υψηλής ανάλυσης κάμερα του Cassini συλλαμβάνει την Γη και τη Σελήνη ως δύο διαφορετικά αντικείμενα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ασυνήθιστη γωνία λήψης οφείλεται στο γεγονός ότι ο Ηλιος είχε μετακινηθεί πίσω από τον Κρόνο από το σημείο που βρισκόταν το διαστημικό σκάφος, μπλοκάροντας το μεγαλύτερο μέρος του φωτός που διαφορετικά θα κατέστρεφε τους ανιχνευτές της φωτογραφικής μηχανής.

«Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να δούμε τις ηπείρους ή τους ανθρώπους σε αυτό το πορτρέτο της Γης, αλλά αυτή η ανοιχτή μπλε κουκίδα είναι μια σύντομη περίληψη του ποιοι ήμασταν στις 19 Ιουλίου», δήλωσε η Λίντα Σπλίκερ, επιστήμονας της NASA.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.