ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς

Τσίπρας: Τρόικα και κυβέρνηση «εμπρηστές της ελληνικής κοινωνίας»

Για «διάλυση της Παιδείας» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τα προεδρεία της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΛΕ).

Τσίπρας:  Τρόικα και κυβέρνηση «εμπρηστές της ελληνικής κοινωνίας»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε τη θέση ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να φύγει άμεσα πριν συνεχίσει το καταστροφικό της έργο και να πάει η χώρα σε εκλογές. «Πρέπει να ανατραπεί αυτή η πολιτική, να φύγει η τρόικα από τη χώρα, να πέσει αυτή η κυβέρνηση της συμφοράς και να οδηγηθούμε στο δημοκρατικό δρόμο, στην κάλπη, για να αναδειχθεί μια νέα κυβέρνηση, με ισχυρή λαϊκή νωπή εντολή, που θα αναδείξει ως πρώτιστο καθήκον τη σωτηρία της κοινωνίας και όχι των τραπεζών» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του κ. Τσίπρα και συνέχισε: «Το κρίσιμο για μας είναι να σταματήσουμε τους εμπρηστές του μνημονίου, της τρόικας», πρόσθεσε και συνέχισε: «Το κρίσιμο για μας είναι να διώξουμε αυτή την κυβέρνηση της καταστροφής πριν συνεχίσει το καταστροφικό της έργο. Για αυτό καλούμε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς το θέμα των απολύσεων στην εκπαίδευση. Αφορά κάθε ελληνική οικογένεια, κάθε λαϊκή οικογένεια, που θα δει την παρεχόμενη γνώση στα παιδιά, να υποβαθμίζεται. Και θα δούμε τον Σεπτέμβρη σχολεία να κλείνουν, θα δούμε σχολεία που θα μένουν χωρίς εκπαιδευτικούς. Δεν αφορά μονάχα τους γιατρούς το ότι κλείνουν τα νοσοκομεία και χάνουν τη δουλειά τους. Αφορά κάθε έναν που δεν έχει τη δυνατότητα να πάει σε ένα ιδιωτικό νοσηλευτήριο. Συνεπώς, θεωρούμε ότι ο Σεπτέμβρης είναι ένας κρίσιμος μήνας. Θα στηρίξουμε αμέριστα, χωρίς ερωτηματικά και αστερίσκους, τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες. Κυρίως όμως θα καλέσουμε τη λαϊκή οικογένεια, σε ένα ευρύ πανεκπαιδευτικό μέτωπο, για να αποτρέψουμε αυτή την καταστροφή».

Εν συνεχεία έκανε λόγο για διάλυση της Παιδείας: «Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να κουβεντιάσουμε με τα διοικητικά συμβούλια των εκπαιδευτικών στη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση, τα τεράστια προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης, μετά από την εφαρμογή καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών, που σημαίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών, που σημαίνουν συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολικών μονάδων, που σημαίνει διάλυση της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης. Με δύο λόγια η χώρα προχωρά ολοταχώς με μια καταστροφική πολιτική, στη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, στη διάλυση της υγείας, της παιδείας, στην απελευθέρωση του ορίου των απολύσεων και σε νέες μειώσεις μισθών».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.