ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΗΠΑ

Χάκερς «χτύπησαν» την ιστοσελίδα της Apple

Στο στόχαστρο χάκερς βρέθηκε η ιστοσελίδα της Apple, όπως ενημέρωσε η εταιρεία, προειδοποιώντας τους προγραμματιστές εφαρμογών ότι οι πληροφορίες που τούς αφορούν ίσως έχουν κλαπεί.

Χάκερς «χτύπησαν» την ιστοσελίδα της Apple

«Την Πέμπτη ένας χάκερ προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των προγραμματιστών που είναι εγγεγραμμένοι στην ιστοσελίδα μας», τονίζει η Αpple σε χθεσινή ανακοίνωσή της.

Αντιδρώντας σ' αυτήν την επίθεση στον κυβερνοχώρο, η Apple τονίζει ότι έκλεισε προσωρινά την ιστοσελίδα της για να ελέγξει το λογισμικό της και να αποκαταστήσει τη βάση δεδομένων της.

Σύμφωνα με την Apple, τα «ευαίσθητα» προσωπικά δεδομένα στην ιστοσελίδα της είναι αποκρυπτογραφημένα και οι χάκερς δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σ' αυτά. Προειδοποιεί πάντως ότι οι χάκερς «μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ορισμένα ονόματα και επίσης σε ορισμένες ταχυδρομικές ή ηλεκτρονικές διευθύνσεις των προγραμματιστών». Τονίζει ακόμα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις πληροφορίες που συνδέονται με τους πελάτες των προϊόντων της.

«Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκάλεσε η διακοπή αυτή και πιστεύουμε ότι η ιστοσελίδα των προγραμματιστών θα επαναλειτουργήσει σύντομα», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Αpple.

Apple message

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.