ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και στη Βουλή η κόντρα

Δένδιας κατά Χρυσής Αυγής για τα συσσίτια

«Οι ''φιλεύσπλαχνοι'' νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον ''φιλανθρωπικό'' τους οίστρο» τόνισε ο κ. Δένδιας.

Δένδιας κατά Χρυσής Αυγής για τα συσσίτια

Οξύτατη επίθεση στην Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με αφορμή την προαναγγελία εκδήλωσης του κόμματος κατά την οποία θα μοιράζονταν τρόφιμα μόνο σε Έλληνες.

«Η προαναγγελία συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα σήμερα από το θλιβερό νεοελληνικό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού, με την προσχηματική επίκληση διανομής τροφίμων, συνιστά έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία, ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:

«Οι ''φιλεύσπλαχνοι'' νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον ''φιλανθρωπικό'' τους οίστρο».

Σημειώνεται πως ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ξεκαθάρισε χθες ότι δεν θα επιτρέψει στη Χρυσή Αυγή να προχωρήσει στην προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα διανομή τροφίμων στην πλατεία Αττικής. συσσίτια

Στη Βουλή η κόντρα

Η απαγόρευση της εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής προκάλεσε επεισόδιο ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Δραγασάκη και την βουλευτή του κόμματος Ελ. Ζαρούλια.

Η κ. Ζαρούλια κατήγγειλε τον Πρωθυπουργό, τον «παράνομα εκλεγμένο», όπως ισχυρίσθηκε, δήμαρχο Αθηναίων και τον «ανεκδιήγητο υπουργό Προστασίας του Λαθρομετανάστη» Ν. Δένδια και έκανε λόγο για «παράνομη επιχείρηση εναντίον ενός νόμιμα εκλεγμένου κόμματος».

Ο προεδρεύων Γ. Δραγασάκης παρατήρησε ότι παραβιάζεται το Σύνταγμα το οποίο δεν κάνει διάκριση ανάμεσα σε Έλληνες και μη. «Δεν υπάρχει καμία παραβίαση. Φέρτε μου το νόμο», φώναξε η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ενώ ο Γ. Δραγασάκης περιορίσθηκε να της επισημάνει την «αυθάδεια» που, όπως ανέφερε, επιδεικνύει.

Στη συνέχεια, και αφού η κ. Ζαρούλια ολοκλήρωσε την ομιλία της για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ο Γ. Δραγασάκης ανέγνωσε δύο άρθρα του Συντάγματος.

-Το άρθρο 2 παρ. 1 όπου τονίζεται ότι «ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας». «Βλέπετε του ανθρώπου, όχι του Έλληνα ανθρώπου» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

-Το άρθρο 5 παρ. 2 όπου υπογραμμίζεται πως «όλοι όσοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλ. Παναγιώταρος απάντησε πως «όταν είχαν γραφτεί τα διάφορα άρθρα του Συντάγματος δεν υπήρχε ψήγμα λαθρομετανάστη στη χώρα μας» και ότι «ο νομοθέτης δεν είχε υπόψη του ότι στην πατρίδα μας θα ήταν τρία εκατομμύρια μετανάστες».

«Δεν είχε υπόψη του και ότι μέσα στη Βουλή θα υπήρχε ένα κόμμα που θα υπονόμευε το Σύνταγμα», του απάντησε ο κ. Δραγασάκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.