ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Τι λέει η Commerzbank

Η Γερμανία θα «στηρίξει την Ελλάδα και μετά τις εκλογές»

Οι Γερμανοί πολιτικοί θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση που διανύει, λένε αναλυτές της γερμανικής τράπεζας Commerzbank, οι οποίοι μάλιστα επισημαίνουν πως το χρέος της Ελλάδας παραμένει εξαιρετικά υψηλό συστήνοντας εμμέσως πλην σαφώς πως θα χρειαστεί «κούρεμα».

Η Γερμανία θα «στηρίξει την Ελλάδα και μετά τις εκλογές»

Λιγότερο από δύο μήνες λοιπόν πριν την «καυτή» εκλογική αναμέτρηση της 22ας Σεπτεμβρίου, η  Commerzbank χαρακτηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ υπερβολική  τη σύνδεση μεταξύ της έκβασης των γερμανικών εκλογών και της διαχείρισης του ελληνικού ζητήματος.

«Η επίδραση των γερμανικών εκλογών στο ελληνικό πρόβλημα μοιάζει με... χιλιοπαιγμένη ταινία. Το θέμα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις», δηλώνει ο Peter Dixon, κορυφαίος αναλυτής της Commerzbank.
Γιατί; Ο ίδιος εξηγεί: Η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτικών τάσσεται υπέρ της στήριξης της Ελλάδας, όχι υπέρ της αποπομπής της χώρας από την Ευρωζώνη.

«Οι περισσότεροι Γερμανοί πολιτικοί συμμερίζονται την επιθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα και την κρίση που βιώνει», προσθέτει ο αναλυτής.
Αλλά ταυτόχρονα προειδοποιεί: Το χρέος της Ελλάδας παραμένει εξαιρετικά υψηλό και μη βιώσιμο... Σε κάθε περίπτωση ο γερμανός αναλυτής δίνει το στίγμα ότι δύσκολα η Κυβέρνηση που θα προκύψει στη Γερμανία θα εγκαταλείψει την γραμμή «στήριξης» που έχει χαράξει το Βερολίνο για την Αθήνα.

Μια γραμμή στήριξης βέβαια που συνδέεται άμεσα με την επιτυχή εφαρμογή ή όχι των κατά καιρούς συμφωνηθέντων με την τρόικα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.