ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η επιστημονική φαντασία συναντά την πραγματικότητα

Θα εμφυτεύσει τσιπ στον…ανθρώπινο εγκέφαλο

Το επόμενο βήμα της Google όσο κι αν ακούγεται τρομακτικό είναι η εμφύτευση τσιπ στον ανθρώπινο εγκέφαλο, σύμφωνα τουλάχιστον δήλωση μεγαλοστελέχους της εταιρείας.

Θα εμφυτεύσει τσιπ στον…ανθρώπινο εγκέφαλο

Η είδηση, που κάνει το γύρο του διαδικτύου αναφέρεται σε ένα τσιπ τελευταίας τεχνολογίας που θα εισβάλει στα άδυτα του ανθρώπινου εγκεφάλου διαβάζοντας την σκέψη ακόμα και τα όνειρα μας.

Η Google είναι διστακτική, καθώς δεν έχει κοπάσει ακόμη ο θόρυβος από το σκάνδαλο Prism στις ΗΠΑ όπου εμπλέκεται και η αμερικανική εταιρεία ανάμεσα σε αυτές που συνεργάζονται με την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) για να κατασκοπεύουν τους Αμερικανούς πολίτες και όχι μόνο.

Το τσιπ αυτό θα χρησιμοποιηθεί σε άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα, θα εμφυτεύεται σε παραπληγικούς οι οποίοι με την δύναμη της σκέψης θα μπορούν να κινούν την αναπηρική καρέκλα τους.

O Μπιν Γκόμος, αντιπρόεδρος της Google στον τομέα της Έρευνας, επιβεβαίωσε τις φήμες σε συνέντευξή του στον βρετανικό "Independent" δηλώνοντας ότι η εταιρεία προσανατολίζεται στην τελειοποίηση προϊόντων επιστημονικής φαντασίας, προς το παρόν όμως πρόκειται να δοκιμάσει ένα ηλεκτρονικό τσιπ στον εγκέφαλο ασθενών με κινητικά προβλήματα.

«Οι παραπληγικοί θα έχουν συναίσθηση της κατεύθυνσης που θα λαμβάνει η αναπηρική καρέκλα με την βοήθεια του τσιπ. Θα πρέπει όμως να εξελιχθεί η τεχνολογία για ένα τέλειο αποτέλεσμα», επισημαίνει το στέλεχος της Google.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.