ΚΟΣΜΟΣ

Για το θάνατο τριών Αμερικανών

Κατηγορίες σε βάρος του Μπελμποκτάρ

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας στο Μανχάταν απήγγειλε κατηγορίες για τη φερόμενη συμμετοχή του στην επίθεση του περασμένου Ιανουαρίου, στο εργοστάσιο φυσικού αερίου στην Αλγερία, όπου έχασαν τη ζωή τους μεταξύ πολλών άλλων και τρεις Aμερικανοί πολίτες κατά του Αλγερινού τζιχαντιστή Μοκτάρ Μπελμοκτάρ.

Κατηγορίες σε βάρος του Μπελμποκτάρ

Μεταξύ των οκτώ κατηγοριών που απαγγέλθηκαν κατά του πρώην ηγέτη της Αλ-Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ (AQIM), συμπεριλαμβάνονται αυτές της «συνωμοσίας για την παροχή υποστήριξης στην Αλ-Κάιντα, η ομηρία και η συνωμοσία για τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής».

«Ο Μοκτάρ Μπελμοκτάρ ξεκίνησε πριν χρόνια, τη βασιλεία του τρόμου για να εξυπηρετήσει την αυτοαποκαλούμενη τζιχάντ κατά της Δύσης. Οι προσπάθειες του κατέληξαν σε μια αιματηρή ομηρία με δεκάδες νεκρούς, μεταξύ των οποίων τρεις αμερικανοί. Ο Μπελμοκτάρ έφερε τον τρόμο και το αίμα σε αυτούς τους αθώους ανθρώπους και τώρα σκοπεύουμε να τον φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης», ανέφερε η δήλωση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου η οποία προσθέτει παράλληλα ότι ο κατηγορούμενος είναι ένας φυγάς.
Από τον περασμένο μήνα, η Ουάσιγκτον προσφέρει περίπου 23 εκατομμύρια ευρώ αμοιβή σε όποιον παράσχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του Μπελμοκτάρ ή του επικεφαλής της ισλαμικής αίρεσης Μπόκο Χαράμ από τη Νιγηρία.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Κατηγορίες σε βάρος του Μπελμποκτάρ - Inside News! - Inside News! 20/07/2013

    […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >> […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.