ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απαλλάσσει την εταιρεία από τις κρατικές ενισχύσεις

«Ναι» από Κομισιόν για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Tην διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

«Ναι» από Κομισιόν για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Όπως αναφέρει ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε επιστολή που του εστάλη από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Χοακίμ Αλμούνια, τονίζεται ότι η επιτευχθείσα αναδιάρθρωση και η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ : -Απαλλάσσει την εταιρεία από το θέμα των κρατικών ενισχύσεων

-Εξασφαλίζει την επιβίωση και ανάπτυξη της εταιρείας

-Επαναφέρει τους Ελληνικούς Σιδηρόδρομους στο κέντρο του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού, ενώ -Θα επιφέρει πρόσθετα σημαντικά οφέλη στην εταιρεία, στο επιβατικό και εμπορικό κοινό.

«Η έγκριση της έναρξης ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανοίγει νέο κεφάλαιο όχι μόνο στην ιστορία των σιδηροδρομικών μεταφορών αλλά και στον τομέα των επενδύσεων στη χώρα μας. Είναι βέβαιο ότι η επικείμενη ιδιωτικοποίηση, θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στον ίδιο τον σιδηρόδρομο, τους εργαζόμενους και το κοινωνικό σύνολο, αλλά και στην προσπάθεια της αναπτυξιακής πορείας της χώρας» δήλωσε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Σημειώνεται πως, το ενδιαφέρον για τον ελληνικό σιδηρόδρομο είναι έντονο και, σύμφωνα με πληροφορίες, έτοιμοι να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό είναι ιδιωτικά επενδυτικά σχήματα, αλλά και κρατικές εταιρείες από τη Ρωσία, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Ρουμανία, αλλά και δύο επιχειρήσεις από τις ΗΠΑ.

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.