ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Προς πολιτική συμφωνία για τη δόση

Συμφωνία που οδηγεί σε τμηματική καταβολή της δόσης υπονόησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου έπειτα από τη σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός με την τρόικα. Παρόν στη συνάντηση και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

Προς πολιτική συμφωνία για τη δόση

Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου διήρκησε τρεισήμισι ώρες και  ολοκληρώθηκε στις 16:00. Το  κύριο θέμα που απασχόλησε ήταν οι απολύσεις και η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Μισή ώρα περίπου έπειτα από την αποχώρηση της τρόικας εξήλθαν του Μεγάρου Μαξίμου οι κ. Γιάννης Στουρνάρας και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φειδωλοί στις δηλώσεις τους δήλωσαν αισιόδοξοι και πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν πιθανότατα μέχρι και την Κυριακή.

«Υπάρχει πρόοδος, είμαστε αισιόδοξοι» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν έως και την Κυριακή. «Πάμε για πολιτική συμφωνία τη Δευτέρα» είπε.

«Είναι απαραίτητη η συμφωνία πάνω στα θέματα του Δημοσίου. Θα είμαστε έτοιμοι τη Δευτέρα» είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας ωστόσο, «κατηγορηματικά» όπως τόνισε,  ότι δεν τίθεται ζήτημα αύξησης των απολύσεων πέρα των 15.000

Νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών μας με τον κ. Μητσοτάκη που έληξε χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα όπως έγινε γνωστό.

Υπήρξαν μικρές υπαναχωρήσεις. Οι εκπρόσωποι των δανειστών μετέφεραν στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης την σκληρή, συμβιβαστική πρόταση για συνυπολογισμό των μετατάξεων στην κινητικότητα και αλλά και περισσότερες απολύσεις-εξπρές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε την πρόταση να αυξηθούν οι απολύσεις και να μειωθούν οι μετατάξεις, την οποία υπέβαλαν οι δανειστές. Στον αντίποδα, φαίνεται πως υπάρχει συμφωνία στον συνυπολογισμό των υποχρεωτικών μετατάξεων στην κινητικότητα και τη μείωση του χρόνου κατά τον οποίο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα τελούν υπό καθεστώς διαθεσιμότητας.

Στις 17:00 η τρόικα θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη. Στις 8:30 το βράδυ έχει οριστεί το ραντεβού των εκπροσώπων των δανειστών με τον  Ευάγγελο Βενιζέλο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.