ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν γίνεται οι Γερμανοί πολιτικοί να υβρίζονται ως ναζιστές»

Οργισμένος ο Βεστερβέλε με τους Έλληνες

Οργή αισθάνεται ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο  Βεστερβέλε όταν στην Ελλάδα Γερμανοί πολιτικοί υβρίζονται ως ναζιστές.

Οργισμένος ο Βεστερβέλε με τους Έλληνες

«Οργίζομαι, όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών», απάντησε ο κ. Γκίντο Βεστερβέλε, ερωτηθείς πώς αισθάνεται όταν στην Ελλάδα Γερμανοί πολιτικοί υβρίζονται ως ναζιστές.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post, ο κ. Βεστερβέλε αναφέρθηκε εκτενώς και στο ζήτημα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, προβλέποντας ότι στα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν θα υπάρξει συγκεκριμένη απόφαση για ένταξη.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι πρέπει να ανοίξουν τα κεφάλαια που αφορούν ζητήματα κράτους δικαίου και θεμελιώδη δικαιώματα.

«Επιμένω ότι αυτά πρέπει να ανοίξουν, διότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για διάλογο επ' αυτών», τόνισε και, ερωτώμενος τι πηγαίνει στραβά σε αυτήν τη διαδικασία δήλωσε:

«Δύο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα και η Κύπρος, έχουν θέσει βέτο στο άνοιγμα αυτών των κεφαλαίων. Σήμερα κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Αλλά όλοι θα έπρεπε να είναι δίκαιοι και να λειτουργούν με σεβασμό. Ειδικά σε διαπραγματεύσεις με ανοιχτό αποτέλεσμα, η αξιοπιστία και η δικαιοσύνη είναι υψίστης σημασίας».

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Uncle.K 18:10 31/07/2013

    Όσον αφορά τό πρώτο θά σού δώσω δίκιο κε. Βέστερβελε, αλλά στό όσο αφορά τήν ενταξιακή πολιτική τής Τουρκίας κάνεις Φάουλ. Θέλει ή Γερμανία
    τήν Τουρκία στήν Ε.Ε;;; Θέλει νά έχει στήν Ευρωβουλή καί στίς Βρυξελλες νά υπάρχουν αντιπρόσωποι 75 καί βάλε εκατομ. δηλαδή παραπάνω μεμμέτηδες από τούς χριστούς τής Γερμανίας;;; Κανένας δέν τό θέλει καί πρωτη απ΄όλους ή Γερμανία.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.