ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν ξεχνούμε, δεν συγχωρούμε»…

Ο Βορίδης, ο Σαμαράς και η ομιλία που δεν έγινε

Η πλατφόρμα Βορίδη, η ενόχληση Βενιζέλου και η απάντηση του Πρωθυπουργού.

Ο Βορίδης, ο Σαμαράς και η ομιλία που δεν έγινε

Η επιλογή του Μάκη Βορίδη να στοχοποιήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου ήταν πολιτικά αποτελεσματική. Σε δύο προτάσεις κατάφερε να σηματοδοτήσει αυτό που ήθελε, να «πάρει» το επικοινωνιακό χαρτί του Συνεδρίου και να καταγραφεί ως πόλος για το κόμμα και τις μελλοντικές εξελίξεις. Αν και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι αν ο κ. Βορίδης φορούσε υπουργικό σακάκι δεν θα προχωρούσε σε τέτοιου είδους αναφορές, η πραγματικότητα είναι ότι όσα είπε ακούγονται θελκτικά για μία μεγάλη μερίδα της γαλάζιας κομματικής βάσης.

Οι διαστάσεις που έλαβαν οι αναφορές Βορίδη στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ αλλά και η στήριξη που είχε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ από στελέχη όπως ο Αδ. Γεωργιάδης και Φ. Κρανιδιώτης προκάλεσε οργή στην Ιπποκράτους και μία έντονη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναζήτησε τον Πρωθυπουργό, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση του Αντώνη Σαμαρά ότι θα κλείσει το θέμα.

«Η αληθινή πρόοδος χρειάζεται ενωτική διάθεση, ενωτικό πνεύμα και σημαίνει πριν απ’ όλα να αφήσουμε πίσω τις διαμάχες του χθες» τόνισε με έμφαση ο κ. Σαμαράς, απαντώντας εμμέσως στα στελέχη του και υπεραμυνόμενος της τακτικής του.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση Βενιζέλου φαίνεται ότι γλύτωσε από τα χειρότερα την δικομματική κυβέρνηση. Και τούτο διότι, ο κ. Σαμαράς φέρεται να είχε ένα συγκεκριμένο απόσπασμα στην ομιλία που επρόκειτο να εκφωνήσει χθες το μεσημέρι, ένα απόσπασμα που επιχειρούσε να ισορροπήσει μεταξύ αντιδράσεων και της «Νέας Ελλάδας». Στο απόσπασμα αυτό, που θα χρησιμοποιείτο ως γέφυρα μεταξύ των δύο πλευρών, ο κ. Σαμαράς αναμένετο να επισημάνει ότι «δεν ξεχνούμε, δεν συγχωρούμε αλλά η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει».

Το τμήμα αυτό εν τέλει, εφόσον βέβαια υπήρξε, ουδέποτε εκφωνήθηκε....

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.