ΕΛΛΑΔΑ

Στόχος η αναχαίτιση της οργάνωσης

Οι δημοσιογράφοι συστήνουν παρατηρητήριο για τη δράση της «Χρυσής Αυγής»

Με έκδηλη ανησυχία παρακολουθεί η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) το φαινόμενο της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και των εγκλημάτων ρατσιστικού μίσους στην Ελλάδα αλλά και τις επιθέσεις σε βάρος λειτουργών του Τύπου, που αποκαλύπτουν τη δράση της.

Οι δημοσιογράφοι συστήνουν παρατηρητήριο για τη δράση της «Χρυσής Αυγής»

Κατά το παγκόσμιο συνέδριο της οργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο, αποφασίστηκε η σύσταση ενός «Διεθνούς Παρατηρητηρίου Ενάντια στην Εξάπλωση του Ρατσιστικού Μίσους» (IWASRH),στο οποίο θα καταγγέλλονται και θα καταγράφονται τέτοια περιστατικά.

Το Παρατηρητήριο θα αναλαμβάνει να εκπονεί εκστρατείες ενημέρωσης για τις νεοναζιστικές και νεοφασιστικές ενέργειες, που έχουν στόχο τη δημοσιογραφική έρευνα, τους δημοσιογράφους, τους ακτιβιστές, τους οργανισμούς ΜΜΕ, τις Ενώσεις μέλη της ΔΟΔ, καθώς και τις άλλες συλλογικές δημοκρατικές κοινωνικές οργανώσεις.

Η ΔΟΔ προτείνει, σε συνεργασία με τις ελληνικές Ενώσεις μέλη της ΔΟΔ, να διοργανώσουν την πρώτη ιδρυτική σύνοδο του Παρατηρητηρίου στην Ελλάδα.

Η ΔΟΔ καταγγέλλει ότι, η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή προβαίνει σε εκστρατεία τρομοκρατίας εναντίον δημοσιογράφων και ΜΜΕ.

«Οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ δέχονται επιθέσεις επειδή αποκαλύπτουν στην ελληνική κοινωνία τις νεοναζιστικές και νεοφασιστικές πεποιθήσεις, πράξεις και δραστηριότητες, αναδεικνύοντας δημοσιογραφικά και αποκαλύπτοντας την εγκληματική δραστηριότητα και τις ενέργειες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που καλλιεργούν το μίσος μεταξύ των διαφόρων τμημάτων της κοινωνίας και ιδιαίτερα εκείνων, που κατά κύριο λόγο πλήττονται από την οικονομική κρίση», υποστηρίζει η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων,

«Η Χρυσή Αυγή αποτελεί φαινόμενο μιας αντιδραστικής δραστηριότητας και ενός καινούργιου αναδυόμενου συστημικού παράγοντα, επακόλουθα της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Ο Τύπος που πρόσκειται φιλικά στην οργάνωση δημοσιεύει συνεχώς άρθρα, τα οποία έχουν στόχο τις δημοσιογραφικές Ενώσεις και τους δημοσιογράφους για τις θρησκευτικές ή τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Επιπλέον, απειλεί όσους δημοσιογράφους και οργανώσεις ΜΜΕ τολμούν να αποκαλύψουν τις δραστηριότητες, με τις οποίες η Χρυσή Αυγή διαδίδει το μίσος εναντίον των μεταναστών και των ασθενέστερων τμημάτων της κοινωνίας, που συμβαίνει να ανήκουν σε διαφορετική φυλή, εθνότητα, θρήσκευμα ή εναντίον ατόμων που έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό», καταλήγει η ΔΟΔ.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΤΑΙΖΑΝ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.