ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Από τον αθλητικό εισαγγελέα

Ποινικές διώξεις για Μαρινάκη, Γιαννακόπουλο

Αντιμέτωπους με τη Δικαιοσύνη φέρνει η συμπεριφορά τους στα αποδυτήρια αγώνων τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ποινικές διώξεις για Μαρινάκη, Γιαννακόπουλο

Ποινική δίωξη άσκησε ο αθλητικός εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας σε βάρος του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Σάββα Θεοδωρίδη για τη συμπεριφορά τους στους διαιτητές, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ του Αστέρα Τρίπολης και του Ολυμπιακού, στις 11 Ιουνίου. Η ποινική δίωξη σε βάρος τους ασκήθηκε μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε με αφορμή τις καταγγελίες μεγαλομετόχων του «Αστέρα Τρίπολης», μετά τη λήξη του αγώνα στο ΟΑΚΑ στον οποίο κέρδισε με 3-1 στην παράταση ο Ολυμπιακός.

Οι παράγοντες του Αστέρα Τρίπολης διαμαρτυρόμενοι έντονα για τη διαιτησία του Θανάση Γιάχου και των βοηθών του που δεν καταλόγισαν πέναλτι υπέρ της ομάδας τους ενώ αντίθετα έδωσαν ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, χαρακτήρισαν βρώμικο το ποδόσφαιρο και υποστήριξαν μεταξύ άλλων πως «κέρδισε η αλητεία». Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος φέρεται να μπήκε κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου στα αποδυτήρια, και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Σάββας Θεοδωρίδης αφορά την παράβαση του άρθρου 132 § 1 Ν 2725/1999 σχετικά με προσυνεννοημένους αγώνες.

Για τη συμπεριφορά του στον αγώνα μπάσκετ για τα play off μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στις 9 Ιουνίου διώκεται όμως και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σε βάρος του οποίου άσκησε ποινική δίωξη για το ίδιο αδίκημα ο αθλητικός εισαγγελέας. Η ποινική δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε μετά την αναφορά που συνέταξαν στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές Παναγιώτης Αναστόπουλος, Αναστάσιος Πηλοϊδης και Ιωάννης Φούφης οι οποίοι τόνισαν πως ο κ. Γιαννακόπουλος μαζί με τρεις οπαδούς του Παναθηναϊκού μπήκε στα αποδυτήρια, χρησιμοποιώντας υβριστικές εκφράσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.