ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 200 συλλήψεις υποστηριχτών του

Ρωσία:Ελεύθερος με εγγύηση ο Ναβάλνι

Πάνω από 200 διαδηλωτές συνελήφθησαν τη νύχτα στη Μόσχα, όπου χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ για να διαμαρτυρηθούν για την καταδίκη σε πενταετή κάθειρξη του Αλεξέι Ναβάλνι, του κυριότερου αντίπαλου του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Ναβάλνι αφέθηκε σήμερα προσωρινά ελεύθερος μέχρι να εξεταστεί η έφεση που άσκησε.

Ρωσία:Ελεύθερος με εγγύηση ο Ναβάλνι

Ρωσικό δικαστήριο άφησε σήμερα προσωρινά ελεύθερο τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος εκρατείτο, αλλά του επέβαλε περιορισμό στις μετακινήσεις μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της έφεσης που άσκησε επί της πενταετούς ποινής φυλάκισης που του επιβλήθηκε.

Οι εισαγγελείς αναπάντεχα ζήτησαν ο Ναβάλνι, ένας από τους δριμύτερους επικριτές του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, να αφεθεί ελεύθερος και να παραμείνει στο σπίτι του στη Μόσχα μέχρι να εξεταστεί η έφεσή του, μετά την καταδίκη του για κατάχρηση δημοσίου χρήματος από δικαστήριο της πόλης Κίροφ.

Η κίνηση αυτή ενδεχομένως να αποσκοπεί να κατευνάσει τα πνεύματα ύστερα από τις διαδηλώσεις που πραγματοποίησαν κατά της δικαστικής απόφασης χθες Πέμπτη χιλιάδες Ρώσοι σε ολόκληρη τη χώρα απομακρύνοντας έτσι τον κίνδυνο κοινωνικών ταραχών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα OVD-info, η οποία δημοσιεύει πληροφορίες ανεξάρτητων πηγών για αστυνομικά και δικαστικά θέματα, 209 άνθρωποι συνελήφθησαν χθες το βράδυ, οι περισσότεροι από τους οποίους αφέθηκαν  ελεύθεροι.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο της Μόσχας για να καταγγείλουν την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Ναβάλνι.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι διαδηλωτές ήσαν 2.500, ενώ σύμφωνα με την αντιπολίτευση ήσαν 10.000.

Η καταδίκη του Ναβάλνι προκάλεσε έντονες αντιδράσεις κυρίως των ΗΠΑ και της ΕΕ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.