ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια

Σετ ακουστικών «φορτίζει» κινητά τηλέφωνα

Βρετανός σχεδιαστής παρουσίασε ένα πρωτότυπο σετ ακουστικών, το οποίο αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, μπορεί να «φορτίσει» συσκευές κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με το BBC.

Σετ ακουστικών «φορτίζει» κινητά τηλέφωνα

Ο δημιουργός των ακουστικών είναι ο Βρετανός 'Αντριου 'Αντερσον. Τα ακουστικά φέρουν την ονομασία OnBeat. Ήδη, ο 'Αντερσον έχει «ανεβάσει» τη δημιουργία του στον ιστότοπο συγκέντρωσης κεφαλαίων Kickstarter.

Όπως δήλωσε, ελπίζει ότι θα καταφέρει μέσω της χρηματοδότησης που θα λάβει να κυκλοφορήσει τα ακουστικά στην αγορά το 2014. Τα πρωτότυπα ακουστικά διαθέτουν ενσωματωμένα εύκαμπτα ηλιακά μίνι - πάνελ. Το κάθε πάνελ μπορεί να τροφοδοτήσει ηλεκτρικές συσκευές με 0,55 βατ.

Η ενέργεια αποθηκεύεται σε δύο μικρές μπαταρίες λιθίου. Οι μπαταρίες συνδέονται με τη συσκευή κινητής τηλεφωνίας και την φορτίζουν.

Στόχος του 'Αντερσον μέσω της παρουσίας της δημιουργίας στο Kickstarter είναι να συγκεντρώσει 200.000 λίρες.

Μιλώντας για την ιδέα του, ο 'Αντερσον ομολόγησε ότι ο πατέρας του, Φρανκ ήταν αυτός που αρχικά τη συνέλαβε. «ήταν τόση απλή που νόμιζα ότι κάποιος την έχει ήδη πραγματοποιήσει» είπε ο δημιουργός και πρόσθεσε: «Καθώς περπατάς ή κάνεις τζόκινγκ μπορείς να φορτίσεις τη συσκευή σου».

 

Σύμφωνα με τον 'Αντερσον, μια βόλτα απόστασης 4 με 7 χιλιομέτρων αρκεί προκειμένου να φορτιστεί πλήρως μια «έξυπνη» συσκευή iPhone.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.