ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Συνεδρίασε το συντονιστικό της Κ.Ο

Τη στάση του στα κρίσιμα νομοθετήματα συζήτησε σήμερα το ΠΑΣΟΚ

Συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Γραμματέα της Παναγιώτη Ρήγα, και συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα του νομοθετικού έργου και της εφαρμογής πρόσφατων νομοθετημάτων.

 

Τη στάση του στα κρίσιμα νομοθετήματα συζήτησε σήμερα το ΠΑΣΟΚ

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα, οι συγχωνεύσεις των Μονάδων Υγείας, αλλά και το Σχέδιο Νόμου για το  «Τεχνικό Λύκειο».

Πιο αναλυτικά όσον αφορά στις  συγχωνεύσεις Μονάδων Υγείας όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Το ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει πως οι ενοποιήσεις Νοσοκομείων και Μονάδων Υγείας θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να στοχεύουν στην αναβάθμιση των Νοσοκομείων και την εξυπηρέτηση των ασθενών. Γι’ αυτό και χρειάζεται η υλοποίηση των σχετικών εξαγγελιών του Υπουργού Υγείας να γίνει με πλήρη σχεδιασμό και διάλογο με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές.

Ειδικότερα επισημαίνουμε:

1.- Τα κριτήρια της ενοποίησης πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την τυχόν υπολειτουργία υφιστάμενων Νοσοκομείων, αλλά και τη γεωγραφική θέση τους καθώς και τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης των πολιτών σε αυτά.

2.- Οι υπάρχουσες υποδομές δεν μπορεί να μείνουν αναξιοποίητες ούτε για μία ημέρα. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν (εφόσον μεταφέρονται οι κλινικές) είτε ως Κέντρα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, είτε για την εξυπηρέτηση χρονίως πασχόντων.

3.- Πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε το σύνολο των εργαζομένων στα Νοσοκομεία που διακόπτουν τη λειτουργία τους (πλην εκείνων που θα παραμείνουν για τις ως άνω λειτουργίες) να απορροφηθούν από τα άλλα δημόσια Νοσοκομεία.

4.- Ιδιαίτερη προσοχή, εκτός των άλλων, χρειάζεται και για το σχεδιασμό που αφορά στη λειτουργία των μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ».

Ενώ για το Σχέδιο Νόμου για το «Τεχνικό Λύκειο» τονίζεται ότι:

«Σε σημερινή επικοινωνία μας με τον Υπουργό Παιδείας, ο κ. Αρβανιτόπουλος επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι ως το τέλος της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή και το Σχέδιο Νόμου για την αναβάθμιση του «Τεχνικού Λυκείου».

Σημειώνουμε ότι οι βασικές διατάξεις του σ.ν. στηρίζονται σε επεξεργασίες της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες είχαν συμφωνηθεί και με τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου.

Επίσης επισημαίνουμε την ανάγκη ταχείας υλοποίησης των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης για την απορρόφηση της πλειοψηφίας των καθηγητών τεχνικών λυκείων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, σε άλλες θέσεις του Δημόσιου Τομέα».

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.