ΚΟΣΜΟΣ

Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα

Τριάντα οκτώ νεκροί από δυστύχημα στην Ιταλία

Τουλάχιστον 38 άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής, όταν υπεραστικό λεωφορείο παρέκκλινε από την πορεία του και έπεσε από οδογέφυρα ύψους 30 μέτρων στη νότια Ιταλία. Σοβαρά τραυματισμένοι και οι υπόλοιποι 10 επιβαίνοντες.

Τριάντα οκτώ νεκροί από δυστύχημα στην Ιταλία

Σε 38 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό του τροχαίου που σημειώθηκε στην περιοχή Ιρπίνια της νότιας Ιταλίας, όταν ένα λεωφορείο την νύχτα έπεσε στο κενό από οδογέφυρα ύψους τριάντα μέτρων.

Οι δέκα επιζήσαντες έχουν όλοι τραυματισθεί σοβαρά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα μπορεί να προκλήθηκε από λάστιχο που έσκασε, ακριβώς την στιγμή κατά την οποία το λεωφορείο έμπαινε στην οδογέφυρα.

Η εισαγγελία της πόλης Αβελίνο άρχισε έρευνα για τις κατηγορίες σειράς ανθρωποκτονιών εξ αμελείας, χωρίς να έχει αποστείλει, ακόμη, καμία κλήση σε απολογία.

Οι επιβάτες ήταν όλοι τους φίλοι και επέστρεφαν από τριήμερες διακοπές στην περιοχή του Μπενεβέντο, σε τόπο προσκυνήματος κοντά στην Νάπολη.

Πριν πέσει στην χαράδρα, το λεωφορείο που ήταν ουσιαστικά εκτός ελέγχου, συγκρούσθηκε με σειρά αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η συγκεκριμένη οδογέφυρα θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη (στο παρελθόν έχουν συμβεί πολλά τροχαία) λόγω της μεγάλης κλήσης του παρουσιάζει, σε απότομη κατηφόρα.

Σε ένδειξη πένθους ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα ακύρωσε την προγραμματισμένη του επίσκεψη στην Ακρόπολη.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA, επικαλούμενο αναφορές των αξιωματούχων της πυροσβεστικής υπηρεσίας,  10 άτομα μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

Το δυστύχημα συνέβη δυτικά της Νάπολης, μεταξύ της Μοντεφόρτε Ιρπίνο και του Μπαγιάνο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.