ΚΟΣΜΟΣ

Από πυρά αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους

Υεμένη: Νεκρός ο υπαρχηγός τη Αλ Κάιντα

Η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa) επιβεβαίωσε σήμερα τον θάνατο του δεύτερου στην ιεραρχία της οργάνωσης, του Σαουδάραβα Σαΐντ αλ-Σέχρι, που είχαν ανακοινώσει τον Ιανουάριο οι αρχές της Υεμένης, σε βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στο Διαδίκτυο.

Υεμένη: Νεκρός ο υπαρχηγός τη Αλ Κάιντα

Ο ισχυρός άνδρας της οργάνωσης σκοτώθηκε από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, σύμφωνα με το βίντεο που προβλήθηκε από ισλαμικές ιστοσελίδες. Οι αρχές της Υεμένης είχαν ανακοινώσει στις 25 Ιανουαρίου τον θάνατο του συνιδρυτή της Aqpa, λέγοντας ότι "υπέκυψε στα τραύματά του στη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στις 28 Νοεμβρίου του 2012 στην επαρχία Σαάντα" της βόρειας Υεμένης. Η οργάνωση ωστόσο δεν είχε επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Ο Σαΐντ αλ-Σέχρι, πρώην κρατούμενος στο Γκουαντάναμο που παραδόθηκε στις σαουδαραβικές αρχές το 2007, είχε ακολουθήσει ένα πρόγραμμα επανένταξης που εφάρμοζε το Ριάντ για τους πολίτες του οι οποίοι επέστρεφαν από την αμερικανική φυλακή, αλλά είχε διαφύγει για να ενταχθεί στις τάξεις της Αλ-Κάιντα στην Υεμένη.

Καταδιώχθηκε από τις αρχές της Υεμένης και τις ΗΠΑ οι οποίες κλιμάκωσαν τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Υεμένη. Ο θάνατός του είχε ήδη ανακοινωθεί πολλές φορές από τη Σαναά.

Η Aqpa δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2009 από την συγχώνευση της σαουδαραβικής και της υεμενίτικης πτέρυγας της Αλ Κάιντα, μετά το πλήγμα που δέχτηκε η οργάνωση στη Σαουδική Αραβία.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.