ΕΛΛΑΔΑ

Bloomberg: Οι Έλληνες εγκαταλείπουν τις σπουδές τους και γίνονται σερβιτόροι

Δημοσίευμα του Bloomberg δεν υιοθετεί τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί success story και περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στη χώρα μας, εστιάζοντας στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας.

Bloomberg: Οι Έλληνες εγκαταλείπουν τις σπουδές τους και γίνονται σερβιτόροι

«Για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά τα απτά σημάδια ανάκαμψης στη χώρα είναι οι τουρίστες που κατευθύνονται προς Αθήνα.Την ευφορία αυτή, ωστόσο, δεν συμμερίζονται οι περισσότεροι πολίτες», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Το στίγμα της ανασφάλειας που επικρατεί στην αγορά εργασίας, δίνει η ανταποκρίτρια του Bloomberg, Μαρία Πετράκη, μιλώντας με την 28χρονη σερβιτόρα Ολυμπία Αγγελή, η οποία είδε τις απολαβές της να μειώνονται όπως λέει κατά το ήμισυ μέσα σε τρία χρόνια. Η ίδια δεν ξέρει πότε θα επιστρέψει στις τουριστικές σπουδές της, πάντως προς το παρόν δεν έχει το περιθώριο να χάσει έστω και τα 500 ευρώ το μήνα, ποσό με το οποίο συντηρεί τους ηλικιωμένους γονείς της.

«Πολλοί επέστρεψαν στο πατρικό τους εξαιτίας της κρίσης για να τους συντηρήσουν οι γονείς τους. Αλλά εγώ είμαι μοναχοπαίδι και ποτέ δεν έφυγα από το σπίτι. Συντηρώ τους γονείς μου, τους βοηθώ να πληρώσουν το ενοίκιο, τους φροντίζω», λέει η Ολυμπία.

Η 28χρονη δηλώνει ότι συνεχίζει να δουλεύει ως σερβιτόρα, για να μην μεταναστεύσει όπως η φίλη της, που πριν από δυο χρόνια έφυγε για την Βρετανία: «Εγκατέλειψε τις σπουδές της εδώ. Το μόνο που έβλεπε ήταν σκοτάδι, σκοτάδι, σκοτάδι».

Η Ολυμπία δεν ακολούθησε σπουδές ιστορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, γιατί όπως λέει, η ιστορία δεν... γεμίζει την κατσαρόλα. Προτίμησε τις τουριστικές σπουδές και θεωρεί τον εαυτό της τυχερό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.