ΚΟΣΜΟΣ

Προπαγάνδα και συνεχές τρολάρισμα

Διαδικτυακό πόλεμο κατά της Νότιας Κορέας εξαπολύει η Πιονγιάνγκ

Στην στρατολόγηση 3000 καλά εκπαιδευμένων χάκερ προχώρησε η Βόρεια Κορέα με στόχο να πλήξει το καθεστώς της Σεούλ, αυξάνοντας τις διαδικτυακές επιθέσεις στην περιοχή.

Διαδικτυακό πόλεμο κατά της Νότιας Κορέας εξαπολύει η Πιονγιάνγκ

Ο στρατός από χάκερ περιλαμβάνει 200 πράκτορες, που επιτίθενται με ακατάπαυστο τρολάρισμα στις ιστοσελίδες της νοτίου Κορέας, χρησιμοποιώντας προσωπικά στοιχεία χρηστών, που προηγουμένως έχουν υποκλέψει.

Προχωρά ακόμη σε προπαγάνδα υπέρ της Βόρειας Κορέας, παραβιάζοντας νοτιοκορεάτικες σελίδες, τις οποίες συνδέουν με άλλες του βορά. Σύμφωνα με νοτιοκορεάτικο think tank πέρυσι το καθεστώς της Πιονγιάνγκ δημοσίευσε 41.000 προπαγανδιστικά μηνύματα, σχεδόν τα διπλάσια από το 2011. Τον Ιούνιο χάκερς «έριξαν» 69 ιστοσελίδες της Νοτίου Κορέας και υπέκλεψαν δεδομένα 2.5 εκατομμυρίων μελών του κυβερνώντος  κόμματος αλλά και 300 στρατιωτικών.

Κατασκευή του πρώτου smartphone βορειοκορεατικού σχεδιασμού

Την ίδια στιγμή η Βόρεια Κορέα μπαίνει δυναμικά στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, δημιουργώντας το πρώτο smartphone, δικής της παραγωγής, με την ονομασία «Αριράνγκ». Αυτό χρησιμοποιεί σύστημα επικοινωνίας Android της Google και ειδικοί λένε πως καθιστά ευκολότερη την υποκλοπή συνομιλιών των πολιτών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.