ΚΟΣΜΟΣ

Συγκρατημένα αισιόδοξες οι αρχές για την κατάσβεση

Κλειστά άλλα δύο τμήματα του πάρκου στην Καλιφόρνια

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η φωτιά που ξέσπασε στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι της Καλιφόρνια από τις 17 Αυγούστου, αφού έκλεισαν άλλα δύο τμήματα του πάρκου, ενώ ο κυβερνήτης της πολιτείας Τζέρι Μπράουν έχει κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Κλειστά άλλα δύο τμήματα του πάρκου στην Καλιφόρνια

Σχεδόν 3.000 πυροσβέστες συνέδραμαν χθες στην κατάσβεση της φωτιάς και παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις των αρχών, είναι δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο.

Η δασική υπηρεσία ενημέρωσε πως περισσότερα από 40.000 στρέμματα έχουν αποτεφρωθεί , ενώ τεράστιες είναι οι βλάβες που έχουν προκληθεί στην ηλεκτρική υποδομή του Σαν Φρανσίσκο, αναγκάζοντας τη διακοπή των ηλεκτρικών γραμμών.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 17 Αυγούστου στον Εθνικό Δρυμό Στανισλάους και επεκτάθηκε γρήγορα εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

Για την αντιμετώπισή της έχουν κινητοποιηθεί τουλάχιστον 1.800 πυροσβέστες ενώ μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί 16 σπίτια και έχει τραυματιστεί ένας άνθρωπος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.