ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ανέστειλε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας

«Μπλόκο» του ΣτΕ στη μεταφορά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Ανέστειλε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) την εκτέλεση εγκυκλίου που απέστειλε τον Ιούλιο η προϊσταμένη διεύθυνσης ιδιωτικής εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας στις διευθύνσεις και περιφερειακές διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Μπλόκο» του ΣτΕ στη μεταφορά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Με την εγκύκλιο ερμηνεύονται διατάξεις των νόμων 4046/12, 4093/12 και Πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου και υποστηρίζεται ότι σε αντίθεση με το καταργηθέν πλέον ειδικό νομικό καθεστώς για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, η καταγγελία της σύμβασης εργασίας τους είναι πλέον αναιτιώδης ενώ το ύψος της αποζημίωσης απόλυσης και η προθεσμία προειδοποίησης διέπονται από τις γενικές διατάξεις για όλους τους υπαλλήλους, όπως προβλέπονται στους παραπάνω νόμους.

Η Ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών υποστήριξε ότι η εκτέλεση της εγκυκλίου θα έχει ως συνέπεια τις απολύσεις για οποιοδήποτε λόγο χωρίς να χρειάζεται η αναφορά του (ενώ η μέχρι τώρα νομοθεσία προέβλεπε απολύσεις για ρητά κατονομαζόμενους λόγους) με χαμηλότερες αποζημιώσεις και χωρίς έλεγχο νομιμότητας από το υπουργείο.

Το ΣτΕ, κάνοντας δεκτή την αίτηση της ομοσπονδίας έκρινε ότι η επικαλούμενη βλάβη των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι δυσχερώς επανορθώσιμη και ιδιαίτερα σοβαρή και συντρέχει λόγος χορήγησης αναστολής μέχρι την έκδοση της απόφασης επί της αιτήσεως ακυρώσεως που συζητείται 21/11. Δέχτηκε επίσης ότι η βλάβη των ιδιοκτητών ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρή αφού με την κείμενη νομοθεσία είναι δυνατή η απόλυση για λόγους σχετιζόμενους με την επάρκεια των εκπαιδευτικών και την βιωσιμότητα και καλή λειτουργία των εκπαιδευτηρίων.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: «Μπλόκο» του ΣτΕ στη μεταφορά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών - Inside News! - Inside News! 19/08/2013

    […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >> Πηγή: Matrix24.GR | Αποκλειστικές ειδήσεις, παραπολιτικά. […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.