ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανοιχτοί οι αρχαιολογικοί χώροι στις 21 Αυγούστου

Ολόγιομο φεγγάρι υπό τους ήχους συναυλιών

Πολιτιστική πανσέληνος εν μέσω οικονομικής και πολιτισμικής κρίσης -που θα περιλαμβάνει πλήθος καλλιτεχνικών δρωμένων από μουσικές συναυλίες και παραστάσεις, μέχρι video Art-θα είναι αυτή της 21ης Αυγούστου, ενώ αναμένεται ν’ αυξηθούν οι συμμετοχές τις επόμενες ημέρες.

Ολόγιομο φεγγάρι υπό τους ήχους συναυλιών

«Παρά τις πολύ δύσκολες μέρες που περνάμε, θέλουμε να προσφέρουμε μια βραδιά χαράς κοντά στα μνημεία. Θεωρούμε ότι οι εκδηλώσεις της πανσελήνου πρέπει να υλοποιηθούν και φέτος για να πραγματοποιηθεί αυτή η επαφή με τα αρχαία υπό το αυγουστιάτικο φεγγάρι» δήλωσε η γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη- Βλαζάκη.

 

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 71 αρχαιολογικά μνημεία ανά την επικράτεια, ενώ μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί προς το κοινό.

 

Χαρακτηριστικά, Κονσέρτο θα δώσει η Φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων στου Φιλοπάππου και στις Κυκλάδες θα τιμηθεί ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, όπου θ’ ακουστεί ο «Θρήνος για τον Ιγνάθιο Σάντσες Μεχίας» σε απαγγελία του Μάνου Κατράκη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.