ΥΓΕΙΑ

Αποκαλυπτική έρευνα

Πόσο μπορεί να διαρκέσει μια εγκυμοσύνη;

Μεγάλες χρονικές αποκλίσεις μπορεί να παρουσιάσει η διάρκεια κυοφορίας ανάμεσα σε εγγύους και μάλιστα αυτό καθορίζεται από καθαρά φυσιολογικούς παράγοντες υποστηρίζει αμερικανική έρευνα. Μάθετε ποιοι παράγοντες επηρεάζουν.

Πόσο μπορεί να διαρκέσει μια εγκυμοσύνη;

Η διάρκεια της κύησης μπορεί να διαφέρει ακόμα και πέντε εβδομάδες από γυναίκα σε γυναίκα, κάτι το οποίο συμβαίνει για απόλυτα φυσιολογικούς λόγους, υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες.

Σε σχετική έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτο Επιστημών Περιβαλλοντικής Υγείας των ΗΠΑ, οι επιστήμονες αφού κατάφεραν να προσδιορίσουν την ακριβή ημερομηνία σύλληψης του εμβρύου μέσω της καθημερινής ανάλυσης των επιπέδων των ορμονών στα δείγματα των ούρων, προχώρησαν σε αρκετά ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Η μέση διάρκεια της κυοφορίας είναι 268 ημέρες και διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα κατά 37 ημέρες. Βασικές παράμετροι, που καθορίζουν την ημερομηνία γέννησης του παιδιού είναι η ηλικία της μητέρας και το βάρος  που είχε, όταν αυτή γεννήθηκε! Κάθε πρόσθετο έτος ηλικίας της μητέρας προσθέτει μια μέρα στη διάρκεια κύησης. Επίσης κάθε 100 γραμμάρια πρόσθετου βάρους της ίδιας, όταν γεννήθηκε, αυξάνει κατά 1 μέρα την κυοφορία του παιδιού. Η έρευνα επίσης αναφέρει πως τα έμβρυα που αργούσαν να «δέσουν» ήταν αυτά, που οδηγούσαν σε μεγαλύτερη κυοφορία. Η χρονική διάρκεια της εγκυμοσύνης μιας γυναίκας, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον χρόνο της επόμενης κυοφορίας της, καθώς κάθε γυναίκα έχει το δικό της «πρότυπο».

Μια γυναίκα μπορεί κατ' εκτίμηση να υπολογίσει πότε θα γεννήσει, μετρώντας 280 ημέρες μετά την έναρξη της τελευταίας περιόδου της, ενώ μια πιο ακριβής εκτίμηση γίνεται μέσω των υπερήχων. Όμως οι στατιστικές δείχνουν ότι μόνο το 4% των γυναικών γεννούν τελικά με βάση τις προβλέψεις των υπερήχων, ενώ ένα 30% γεννούν με χρονικό περιθώριο σφάλματος πάνω από δέκα μέρες σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.