ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πεφταστέρια το Σαββατοκύριακο

Χορός αστεριών όλο τον Αύγουστο

Πλήθος αστρολογικών φαινομένων μας περιμένει τον Αύγουστο. Προσδεθείτε! Βροχή αστεριών περιμένουμε το Σαββατοκύριακο.

 

 

 

Χορός αστεριών όλο τον Αύγουστο

Εντυπωσιακός θα ναι και φέτος ο έναστρος ουρανός τον Αύγουστο, κρατώντας συντροφιά σε παρατηρητές, ερευνητές, ρομαντικούς και ερωτευμένους.

Από την 1η Αυγούστου και για λίγες μέρες ακόμη, τα πρωινά πριν την ανατολή του Ηλίου, θα βλέπουμε στον ουρανό τον Δία τον Άρη και τον Ερμή και αριστερά τους Kάστωρ και Πολυδεύκης του αστερισμού των Διδύμων

Οσο για τα βράδια του Αυγούστου θα βλέπουμε στη Δύση μετά το Ηλιοβασίλεμα, την Αφροδίτη και λίγο πιο ψηλά τον Κρόνο.

4 με 5 Αυγούστου η Σελήνη πλησίασε τον Ερμή και το βράδυ θα μπορούμε να δούμε τα δύο ουράνια σώματα στο νυχτερινό ουρανό πιο κοντά από ποτέ.

Στις 11 Αυγούστου αρχίζει η βροχή από πεφταστέρια των Περσείδων (Perse'iden) που θα ξεκινάνε από βορειοανατολικά με κατεύθυνση το Νότο και θα είναι ορατά λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Στις 12 Αυγούστου στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδος, θα σημειωθεί Σύνοδος της Σελήνης με τον Στάχυ της Παρθένου και μάλιστα, η Σελήνη θα καλύψει τον Στάχυ, ωστόσο αυτό θα είναι ορατό μόνο στην Ανατολική Ασία Ιαπωνία, Ινδονησία και Ειρηνικό Ωκεανό. Στην Ελλάδα εμείς θα δούμε την Σελήνη απλώς πολύ κοντά στον Στάχυ.

Στις 13 Αυγούστου η Σελήνη θα βρίσκεται 3 μοίρες δίπλα στον Κρόνο, ενώ τον 15αύγουστο, θα πλησιάσει τον Αντάρη του Σκορπιού.

Στις 21 Αυγούστου και ώρα 03:45 θα απολαύσουμε την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο που θα φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό στις 20 και 21 του μήνα.

Στις 24 Αυγούστου και ώρα 23:00, ο Ερμής θα βρίσκεται σε Σύνοδο πίσω από τον Ήλιο

Στις 27 Αυγούστου ο Ποσειδώνας θα είναι σε Αντίθεση και με ένα απλό τηλεσκόπιο θα είναι ορατός κοντά στο αστέρι θ του Υδροχόου. Την ίδια περίοδο ο Ποσειδώνας θα είναι ανάδρομος στο ζώδιο του Υδροχόου.

Στις 28 Αυγούστου το πρωί η Σελήνη θα βρίσκεται 3 μοίρες βόρεια του Λαμπαδιά στον Ταύρο και το πρωί της τελευταίας μέρας του μήνα, η Σελήνη θα αποχαιρετίσει τον Αύγουστο δίπλα στο Δία.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.