Η κλιματική αλλαγή έχει κάνει τα αχλάδια, τα μήλα, τα αχλάδια και άλλα φρούτα περισσότερο γλυκά και μαλακά τα τελευταία 40 χρόνια, όπως αναφέρουν Ιάπωνες επιστήμονες.
Μετά από τη διαπίστωση ότι η αύξηση της θερμοκρασίας κάνει κάποια οπωροφόρα δέντρα να ανθίζουν νωρίτερα, οι ερευνητές του ιαπωνικού Εθνικού Ερευνητικού Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων θέλησαν με τη σειρά τους να εξετάσουν το κατά πόσο η πρώιμη ανθοφορία επηρεάζει την ποιότητα και τη γεύση των καρπών. Η ομάδα του Τοσιχίκο Σουγκιούρα ανέλυσε δεδομένα 40 χρόνων που αφορούν δύο ποικιλίες μήλων, τα Φούτζι που παράγονται στην επαρχία Ναγκάνο και τα Τσουγκάρο στην επαρχία Αομόρι.
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, και οι δύο ποικιλίες παρουσίασαν σε αυτό το διάστημα μείωση της οξύτητας και της σκληρότητάς τους και αύξηση της περιεκτικότητάς τους σε σάκχαρα. Αυτή η αλλαγή θα ήταν πολύ εμφανής, αν κάποιος συνέκρινε ένα σημερινό μήλο με ένα της ίδιας περιοχής 30 χρόνια πριν. Ανάλογες αλλαγές έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα φρούτα (αχλάδια κ.λπ.).
«Δώστε την πίστη της στην Αμερική»: ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα