ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι συζήτησε στη συνάντηση με τον Γ. Προβόπουλο

Εύσημα Άσμουσεν στην ΤτΕ για τη διαχείριση της κρίσης

Την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης υπογράμμισε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) κ. Γεώργιο Προβόπουλο ο κ. Άσμουσεν κατά τη συνάντησή του.

Εύσημα Άσμουσεν στην ΤτΕ για τη διαχείριση της κρίσης

Ο κ. Άσμουσεν, μέλος της ΕΚΤ υπογράμμισε την ικανοποίηση της ΕΚΤ για την αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, μέσω των συγχωνεύσεων και της εκκαθάρισης προβληματικών τραπεζών, ενώ απέδωσε τα εύσημα στην ΤτΕ για την διαχείριση της κρίσης στο τραπεζικό σύστημα και την σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Συζητήθηκε και το νέο stress test, η άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων, που θα εξακριβώσει τις αντοχές των εγχώριων τραπεζών υπό το πρίσμα των νέων οικονομικών δεδομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Προβόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το stress test και εκτίμησε ότι το ποσό των περίπου 8 δισ. ευρώ που δεν χρησιμοποιήθηκε απο το πακέτο των 50 δισ. ευρώ σε συνδυασμό με τα πρόσθετα κεφάλαια που θα προκύψουν από τις κινήσεις αναδιάρθρωσης των τραπεζών υπερεπαρκούν για να καλύψουν τυχών πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες που θα προκύψουν από την άσκηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.