ΚΟΣΜΟΣ

Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την κατάσβεση

Η πύρινη λαίλαπα εξαπλώνεται στην Καλιφόρνια

Η αύξηση της έντασης των ανέμων που πνέουν στην Καλιφόρνια κάνει το έργο των πυροσβεστών ιδιαίτερα δύσκολο στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο την τεράστια πυρκαγιά που μαίνεται στην πολιτεία από τις 17 του μήνα. Μόνο το 7% της τεράστιας πυρκαγιάς είναι υπό έλεγχο.

Η πύρινη λαίλαπα εξαπλώνεται στην Καλιφόρνια

«Οι ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι την Κυριακή και τη Δευτέρα θα φτάνουν τα 48 χιλιόμετρα την ώρα γύρω από την περιοχή, αναμένεται να κάνουν το έργο των πυροσβεστών ιδιαίτερα δύσκολο», δήλωσε στην εφημερίδα LA Times, ο Ντρου Πίτερσον, μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας του Σακραμέντο.

Περισσότεροι από 2.800 πυροσβέστες μαζί με αεροσκάφη ρίψης νερού και επιβραδυντικού υγρού, αγωνίζονται προκειμένου να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα, ανακοίνωσε η Δασική Υπηρεσία, ωστόσο η φωτιά αναμένεται να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο εξαιτίας «του δύσβατου εδάφους και της υψηλής θερμοκρασίας».

califoria1

Η πυρκαγιά απειλεί τις γραμμές ηλεκτροδότησης και ύδρευσης που τροφοδοτούν το Σαν Φρανσίσκο με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν να κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην ηλεκτρική υποδομή που εξυπηρετεί την πόλη και οι αρχές του Σαν Φρανσίσκο αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία των ηλεκτρικών γραμμών, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις του κυβερνήτη.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν ακόμα αδιευκρίνιστα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.