ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περιοδικό Forbes

Η σημασία του αγωγού ΤΑΡ για την Ελλάδα

Αναμένεται εισροή 1,5 δισ. δολαρίων στην οικονομία της Ελλάδας, που θα αντισταθμίσει το έλλειμμα από τις ιδιωτικοποιήσεις.

Η σημασία του αγωγού ΤΑΡ για την Ελλάδα

«Τεράστια» θεωρεί τη σημασία της κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου TAP για την Ελλάδα, δημοσίευμα του περιοδικού Forbes.

Στο δημοσίευμα γίνεται μεταξύ άλλων,αναφορά στις εταιρείες χωρών που συμμετέχουν στην κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού, υπογραμμίζοντας ότι αναμένεται εισροή 1,5 δισ. δολαρίων στην οικονομία της Ελλάδας, που θα αντισταθμίσει το έλλειμμα από τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ αναμένεται επίσης ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας καθ' όλη τη διάρκεια κατασκευής και διαχείρισης του έργου, κάτι απαραίτητο σε μία χώρα, όπου η ανεργία έχει φτάσει το 27,6%.

Αναφέρεται ακόμη ότι η επιλογή του ΤΑP επιτρέπει στην Ελλάδα να την χρησιμοποιήσει ως «στοιχείο ένδειξης ανάκαμψης και προσέλκυσης ξένων επενδυτών».

Στο δημοσιεύματα παρατίθεται επίσης παλαιότερη δήλωση του επικεφαλής έρευνας του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνου Φίλη στη Wall Street Journal.

Σύμφωνα με αυτή, «ο ΤΑP είναι πολύ σημαντικός για τη χώρα, αλλά πρόκειται μόνο για έμμεση επένδυση. Η Ελλάδα θα απομακρυνθεί από το φαύλο κύκλο μόνο, αν εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και υιοθετήσει ένα ευέλικτο σχέδιο επενδύσεων για να προσελκύσει ξένους επενδυτές».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.