ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 5.000 ευρώ

Κατασχέσεις εξπρές για χρέη σε ΙΚΑ - ΟΑΕΕ

Προθεσμία 50 ημερών, από την βεβαίωση της οφειλής δίνει υπουργική απόφαση του Γιάννη Βρούτση, που προβλέπει την ενεργοποίηση του νέου Κέντρου Είσρπαξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

Κατασχέσεις εξπρές για χρέη σε ΙΚΑ - ΟΑΕΕ

Σύμφωνα με την απόφαση, στόχος της λειτουργίας του Κέντρου που δημιουργήθηκε μετά από πιέσεις της Τρόικας (ΚΕΑΟ) είναι  να εισπράττονται οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές με ενιαίο τρόπο και από ένα κέντρο. Αρχικά θα βεβαιώνεται η οφειλή μέσα από την  Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής που θα είναι κοινή  για όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Το ΚΕΑΟ αναλαμβάνει μόνο ληξιπρόθεσμες οφειλές που είναι πάνω από 5.000 ευρώ, σωρευτικά, δηλαδή εάν υπάρχουν οφειλές σε πάνω από ένα ταμεία, θα προστίθενται και στη συνέχεια, εφόσον ξεπερνούν το όριο των 5.000 ευρώ, θα διαβιβάζονται στο ΚΕΑΟ. Το οποίο με τη σειρά του θα αναλαμβάνει  την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών αρχικά του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ και εντός του 2014 του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ.

Το ΚΕΑΟ θα πρέπει να ενημερώνει τον οφειλέτη για την οφειλή τηλεφωνικά, με επιστολή, με sms, ή μέσω e-mail, και εφόσον αυτός δεν ανταποκριθεί, αποστέλλεται ατομική ειδοποίηση, με προθεσμία  20 ημερών για την εξόφληση ή τη ρύθμιση του χρέους.  Μετά την παρέλευση της προθεσμίας οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ ξεκινούν τη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, ήτοι πλειστηριασμούς και κατασχέσεις...

Σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας είσπραξης των οφειλών, ο οφειλέτης μπορεί να υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών. Αν η οφειλή βρίσκεται στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, η ρύθμιση γίνεται από τα Ταμεία ενώ μετά τη διαβίβαση στο ΚΕΑΟ, η ρύθμιση οφειλών γίνεται από το ΚΕΑΟ.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. βρουτση …αντε κ ………..καλο καλοκαιρι!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.