ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το Λύκειο

Στόχος του υπουργείου η ψήφισή του πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το Λύκειο

Το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για το Λύκειο κατατέθηκε τελικά στην Βουλή για ψήφιση μετά από αλλεπάλληλες αναβολές. Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι να ψηφισθεί την ερχόμενη εβδομάδα και σίγουρα πριν την έναρξη του νέου έτους στην διάρκεια του οποίου θα πρέπει να εφαρμοσθεί.

Οι αλλαγές που έχουν γίνει στο κείμενο αφορούν τον τρόπο εισαγωγή των υποψηφίων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ με το νέο εξεταστικό σύστημα, το οποίο θα εφαρμοσθεί από το 2016. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο κείμενο, για τον υπολογισμό του Βαθμού Πρόσβασης στα ΑΕΙ προσμετράται και ο «Βαθμός Προαγωγής και Απόλυσης - Β.Π.Α ». Πρόκειται για τον πέμπτο βαθμό για την εισαγωγή του μαθητή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση .

Επίσης, ο Βαθμός Προαγωγής και Απόλυσης θα προκύπτει από τους προαγωγικούς βαθμούς της Α και Β΄ λυκείου και τον απολυτήριο βαθμό της Γ΄ λυκείου, με συντελεστές (20% ο βαθμός της Α΄ λυκείου, 35% της Β ΄λυκείου και 45% ο βαθμός της Γ΄ λυκείου ). Όλα αυτά κατόπιν της απαραίτητης αναπροσαρμογής των εκάστοτε βαθμών εφόσον χρειάζεται.

Ακόμη στο σχέδιο νόμου προβλέπεται η αύξηση των ωρών διδασκαλίας της Πληροφορικής στο λύκειο, η οποία τελικά θα διδάσκεται σε όλες τις τάξεις.

Προβλέπεται τέλος η ίδρυση τάξεων ενισχυτικής διδασκαλίας για τα ειδικά μαθήματα που θα εξετάζονται στις πανελλαδικές (δηλαδή τις ξένες γλώσσες και το σχέδιο ), ενώ ορίζεται ότι το ανώτατο όριο φοίτησης στο λύκειο για ένα μαθητή θα είναι μέχρι να συμπληρώσει την ηλικία των 20 ετών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.