Neo

Μετά τη ΔΕΘ τα… δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Neo και το matrix24.gr σας έχουν ενημερώσει για τον προβληματισμό που ήδη υπάρχει στην Κουμουνδούρου σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μετά τη ΔΕΘ τα… δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Πρόκειται για ένα θέμα «δύσκολο», τόσο σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα που θα προταθούν για τους κεντρικούς δήμους και περιφέρειες της χώρας, όσο και αναφορικά με την πολιτική συμμαχιών που θα πρέπει να υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μην σημειώσουν οι συνδυασμοί του 5% ή 7%, ως συνήθως.

Επειδή, λοιπόν, το θέμα έχει μια σχετική δυσκολία και νομοτελειακά θα προκαλέσει γκρίνιες και εσωστρέφεια στο κόμμα, αποφασίστηκε να… συζητηθεί αργότερα. Καίτοι έγινε μια πρώτη συζήτηση την περασμένη Τετάρτη, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξαν διαφωνίες στην πολιτική συμμαχιών από την πλευρά Λαφαζάνη και έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να ανοίξει τη συζήτηση μετά τη ΔΕΘ. Ως τότε, η Κουμουνδούρου θα ασχοληθεί με το στενό μαρκάρισμα της κυβέρνησης στα θέματα της τρέχουσας πολιτικής ατζέντας, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επικεντρωθεί στην εμφάνισή του στη ΔΕΘ, στην ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς και, φυσικά, στις απαντήσεις που θα δώσει στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Μάλιστα, πληροφορούμαι ότι η σχετική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που είχε οριστεί για το ερχόμενο σαββατοκύριακο και θα συζητούσε τα θέματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, βαίνει προς αναβολή και θα διεξαχθεί μάλλον μετά την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, στις 14-15 Σεπτεμβρίου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.