ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Metron Analysis

Οριακό προβάδισμα 0,1% για τη ΝΔ

Μάχη «σώμα με σώμα» δίνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας «Επενδυτής».

Οριακό προβάδισμα 0,1% για τη ΝΔ

Σχεδόν ισοδύναμοι εμφανίζονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει η εφημερίδα «Επενδυτής».

Η διαφορά στην πρόθεση ψήφου έχει μειωθεί στο 0,1% υπέρ της ΝΔ, ενώ στην καταλληλότητα του πρωθυπουργού ο Αντώνης Σαμαράς αυξάνει τα ποσοστά του έναντι του Αλέξη Τσίπρα στις 20 μονάδες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,1%, ενώ απέχει από τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις 0,1% , με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει ποσοστό 29,0%.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 11,7% και ακολουθούν κατά σειρά, το ΚΚΕ με 6,9%, το ΠΑΣΟΚ με 6,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,1% και η ΔΗΜΑΡ με 3,1%. Τέλος οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν το 2,4%.

Στο ερώτημα ποιος είναι ο «καταλληλότερος για πρωθυπουργός», ανάμεσα στους Α. Σαμαρά και Α. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός προηγείται με 31% έναντι 11% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ 40% των ερωτηθέντων απαντούν «κανένας».

Σχετικά με το θέμα των πρόωρων εκλογών, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 64% επιθυμεί να συνεχίσει η σημερινή κυβέρνηση τη θητεία της, ενώ το 34% επιθυμεί να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.