ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για ποιους αμφιβάλλουν οι ΗΠΑ

«Ο Ομπάμα στηρίζει τον Σαμαρά»

Ο Αντώνης Σαμαράς πέτυχε όλους τους στόχους του κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.

«Ο Ομπάμα στηρίζει τον Σαμαρά»

Αυτό υποστηρίζει ο αρχισυντάκτης του αμερικανικού περιοδικού «Mediterranean Quarterly» Κωνσταντίνος Παγίδας, σε συνέντευξή του στην Ελληνική Υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής», προσθέτοντας, πως ο Μπαράκ Ομπάμα θα παράσχει τη στήριξή του στην ελληνική συγκυβέρνηση.

Ο κ. Παγίδας ανέφερε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ενίσχυσε τη θέση της κυβέρνησής του, απέσπασε στήριξη για μια αναπτυξιακή προσέγγιση στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από τις ΗΠΑ και παρουσίασε την Ελλάδα σαν σταθεροποιητικό παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή.

«Η Ουάσιγκτον θα υποστηρίξει σθεναρά την κυβέρνηση Σαμαρά, γιατί υπάρχουν αμφιβολίες για τις εναλλακτικές λύσεις, ή γιατί υπάρχουν ανησυχίες για τις αξίες των άλλων», παρατήρησε ο κ. Παγίδας.

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι μία από τις «φράσεις κλειδί» στις δηλώσεις του Αμερικανού ηγέτη, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον κ. Σαμαρά, ήταν «το μεγάλο ταλέντο του Ελληνικού λαού».

Σύμφωνα με τον κ. Παγίδα, «εμείς, εδώ στις ΗΠΑ, ξέρουμε ότι η Ελλάδα διαθέτει υψηλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό» και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ήρθε εδώ και κατάφερε να πείσει πολλούς ότι η χώρα του είναι έτοιμη για επενδύσεις και ότι διαθέτει εργατικό δυναμικό με υψηλή μόρφωση και εξειδίκευση και αυτό αντικατοπτρίστηκε στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.