ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανοίγει για εκδηλώσεις

Παραδίδεται στο κοινό, έπειτα από 1.700 χρόνια σιωπής

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κουρουπού και τη συμμετοχή των σολίστ Δημήτρη Πλατανιά και Τσέλιας Κοστέα , υποδέχθηκε το κοινό στα χθεσινά εγκαίνια που σφραγίζουν την επαναλειτουργία του Αρχαίου Θεάτρου της Μεσσήνης.

Παραδίδεται στο κοινό, έπειτα από 1.700 χρόνια σιωπής

Το θέατρο είχε «σιωπήσει» εδώ και 1.700 χρόνια, καθώς είχε εγκαταλειφθεί από το 300 μΧ., «όταν ξεκινήσαμε τις ανασκαφές το θέατρο ήταν ανύπαρκτο, οι επιχώσεις στην ορχήστρα και το κοίλο ήταν τεράστιες» επισημαίνει ο ομότιμος καθηγητής Αρχαιολογίας και επικεφαλής των ανασκαφών, Πέτρος Θέμελης.

 

Σήμερα το θέατρο έχει αναστηλωθεί μερικώς, αφού έχει δεχθεί πολλές φθορές από το χρόνο, όσο και παρεμβάσεις επί ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων.

Οι εργασίες στο κοίλον δεν έχουν ολοκληρωθεί και θα πάρουν παράταση για μετά το καλοκαίρι, ενώ μετά την αποπεράτωση των εργασιών θα χωρά περίπου 5.000, το μισό δηλαδή από την αρχική χωρητικότητα του θεάτρου.

Η πρώτη οικοδομική φάση του θεάτρου -που λειτούργησε κι ως χώρος πολιτικών συγκεντρώσεων- χρονολογείται στον πρώιμο 3ο αιώνα π.Χ. και ολοκληρώθηκε από τους Ρωμαίους αυτοκράτορες Αύγουστο και Τιβέριο , βάσει της μορφής που είχε λάβει στα ελληνιστικά χρόνια.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Παραδίδεται στο κοινό, έπειτα από 1.700 χρόνια σιωπής - Inside News! - Inside News! 04/08/2013

    […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >> Πηγή: Matrix24.GR | Αποκλειστικές ειδήσεις, παραπολιτικά. […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.