ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αν οι Έλληνες είχαν έστω μέτρια νοημοσύνη...»

Παραλήρημα Σταυρίδη κατά της Ελλάδας

Μία Ελλάδα που... αντί για Έλληνες, θα έχει Νορβηγούς ονειρεύεται ο Στέλιος Σταυρίδης, σε συνέντευξη που έδωσε σε νορβηγική εφημερίδα λίγο πριν αποπεμφθεί από το ταμείο αποκρατικοποιήσεων για την πτήση του με το lear jet του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παραλήρημα Σταυρίδη κατά της Ελλάδας

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ χρησιμοποιεί στη συνέντευξή του χυδαίους χαρακτηρισμούς κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων, ενώ έχει ενδιαφέρον το γεγονός πως όταν παραχώρησε τη συνέντευξη, βρισκόταν ακόμη στη θέση του επικεφαλής των αποκρατικοποιήσεων. Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bergens Tidente», που αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα thepressproject.gr, ο Στέλιος Σταυρίδης χαρακτηρίζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, τους Έλληνες ως ηλίθιους. «Αν οι Έλληνες είχαν έστω μέτρια νοημοσύνη, ο Πειραιάς θα ήταν μεγαλύτερο λιμάνι κι απ’ το Αμβούργο, εδώ και 10 χρόνια. Μακάρι να ζούσα στη Νορβηγία. Ή μακάρι να είχα γύρω μου Νορβηγούς και να ζω στην Ελλάδα», λέει χαρακτηριστικά στη Νορβηγίδα δημοσιογράφο, ενώ ερωτηθείς για την έκταση του Ελληνικού και τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίησή της, ενημερώνει την εφημερίδα ότι οι Έλληνες λένε... «άντε γαμ…» στις ιδιωτικοποιήσεις. «Κάνουν απλώς κήρυγμα. Λένε μόνο όχι, όχι, όχι! Άντε γαμ… (fuck you). Πες μου πώς θα γίνει. Συγγνώμη έτσι έχει η κατάσταση. Μη μου λες γιατί δεν μπορεί να γίνει, αυτό είναι κοινή λογική.

Πες μου πώς θα γίνει, πώς θα το κάνουμε πραγματικότητα», είναι η απάντηση που δίνει ο Στέλιος Σταυρίδης, χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα για να αποτυπώσει την... επίμαχη φράση. Πάντως, όταν η Νορβηγίδα δημοσιογράφος απάντησε στον Στέλιο Σταυρίδη ότι «και στη Νορβηγία έχουν μεγάλο δημόσιο τομέα», εκείνος αντέτεινε ότι «δεν έχετε αρκετό ήλιο» και δεν παρέλειψε να τής δείξει και... διαφημιστικά φυλλάδια για τα δωμάτια που νοικιάζει ο ίδιος στην Κεφαλλονιά. «Εδώ θα έπρεπε να βρίσκεστε τώρα. Νοικιάζουμε και βίλες», τής είπε.

«Μόνο εγώ τα λέω αυτά»

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ο Στέλιος Σταυρίδης χαρακτήρισε «ευλογία Θεού» τις ιδιωτικοποιήσεις, σημειώνοντας ότι αυτές «φέρνουν επενδύσεις, θέσεις εργασίας και πλούτο». Και για να μην μείνει καμία αμφιβολία για το... πόσο καλός είναι ο ίδιος, ο πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ συνέχισε: «Ποιος άλλος βγαίνει να το πει αυτό, πως είναι ευλογία; Έχετε ακούσει κανέναν πολιτικό να το λέει αυτό στην Ελλάδα; Πολλοί λίγοι, τρεις, τέσσερις, πέντε. Ίσως ο πρωθυπουργός και άλλοι τρεις. Αλλά είναι γεγονός», είπε χαρακτηριστικά, θέλοντας, προφανώς, να πιστωθεί ότι τα λέει «ωμά και τσουβαλάτα».

Παράλληλα, ο Στέλιος Σταυρίδης χαρακτηρίζει το ΤΑΙΠΕΔ «την τελευταία ελπίδα και το τελευταίο οχυρό της Ελλάδας» και προσθέτει: «Αυτοί είναι οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς, κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν. Αν αρχίσεις να κλαψουρίζεις ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται τη δυστυχία σου, είναι δική σου ευθύνη να γυρίσεις τα πράγματα. C’ est la vie (σ.σ. Έτσι είναι η ζωή), είναι θέμα νοοτροπίας», καταλήγει ο κ. Σταυρίδης.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Χαμός στο twitter για το παραλήρημα Σταυρίδη | Matrix24.GR | Αποκλειστικές ειδήσεις, παραπολιτικά. 28/08/2013

    […] Στη συνέντευξή του, μεταξύ άλλων «μαργαριταριών», ο πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ δηλώνει πόσο θα ήθελε να ζει στη Νορβηγία ή στην Ελλάδα αλλά με… Νορβηγούς, κατηγορεί τους Έλληνες ως «μέτριας νοημοσύνης», θεωρεί τις αποκρατικοποιήσεις «λυδία λίθο» της ανάπτυξης και σημειώνει ότι όσοι αντιδρούν στην πώληση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού δεν προτείνουν τίποτα, αλλά λένε απλώς «fuck you» (σ.σ. άντε γαμ…τε). […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.