ΚΟΣΜΟΣ

Τεράστια καταστροφή - κίνδυνος για το Σαν Φρανσίσκο

Παρανάλωμα πυρός το Πάρκο Γιοσέμιτι

Η τεράστια πυρκαγιά που κατακαίει τις δασικές εκτάσεις στην Καλιφόρνια έχει επεκταθεί πλέον σε μία περιοχή 600 τετραγωνικών χιλιομέτρων και μπήκε στο Εθνικό Πάρκο Γισέμιτι. Πρόβλημα από τις στάχτες στις δεξαμενές που τροφοδοτεί με νερό και υδροηλεκτρική ενέργεια το Σαν Φρανσίσκο. Χιλιάδες σπίτια απειλούνται στην περιοχή.

Παρανάλωμα πυρός το Πάρκο Γιοσέμιτι

Οι αρχές της πόλης του Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσαν ότι μεταφέρουν το νερό της κύριας δεξαμενής σε χαμηλότερες δεξαμενές και ελέγχουν τα αποθέματα του νερού για να προλάβουν ενδεχόμενη μόλυνση. Η στάχτη πέφτει σαν χιόνι στη δεξαμενή που εξασφαλίζει το 85% της υδροδότησης της πόλης, ωστόσο, σύμφωνα με τις αρχές, η ποιότητα του νερού παραμένει καλή.

wildfire

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας κήρυξε το Σαν Φρανσίσκο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς η φωτιά, που βρίσκεται σε απόσταση 220 χιλιομέτρων, απειλεί και τις γραμμές της ηλεκτροδότησης της μεγαλούπολης των 2,6 εκατομμυρίων κατοίκων. Δύο από τους τρεις υδροηλεκτρικούς σταθμούς που τροφοδοτούν με ηλεκτρικό ρεύμα το Σαν Φρανσίσκο έχουν κλείσει αναγκάζοντας την Επιτροπή Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας της πόλης να αγοράζει ρεύμα από την ανοικτή αγορά.

Yosemite2

Η πυρκαγιά κατακαίει τις παρυφές του Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι, αλλά βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τις κεντρικές τουριστικές περιοχές, που προσελκύουν 15.000 τουρίστες ημερησίως το καλοκαίρι. Οι αρχές του Γιοσέμιτι δηλώνουν ότι δεν σχεδιάζουν να κλείσουν το πάρκο για τους επισκέπτες.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 17 Αυγούστου, ονομάσθηκε «Rim Fire» και είναι η 13η σε μέγεθος καταστροφική πυρκαγιά που γνώρισε η Καλιφόρνια από το 1932. Περί τους 3.000 πυροσβέστες, επαγγελματίες ή εθελοντές, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις γιγάντιες φλόγες υπό πολύ δύσκολες συνθήκες ξηρασίας και ισχυρών ανέμων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.