ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών προκαλεί αντιδράσεις

Πολιτική κρίση «βλέπει» ο Παπαδημούλης

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις «βλέπει» ο Δημήτρης Παπαδημούλης, εάν η κυβέρνηση εμμείνει στην απόφασή της για άρση στην αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Σχολιάζει ακόμα το ταξίδι του πρωθυπουργού και την πώληση του 902.

Πολιτική κρίση «βλέπει» ο Παπαδημούλης

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ εκτίμησε πως το μέτρο για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών δεν μπορεί να υπερψηφιστεί από τη βουλή, μιας και δεν θα συγκεντρωθεί η απαραίτητη πλειοψηφία, προβλέποντας κυβερνητική και πολιτική κρίση. «Αν επιχειρήσουν στο θέμα της πρώτης κατοικίας και των πλειστηριασμών να κάνουν τα χατίρια της τρόικα, τότε μπορεί να έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις» αναφέρει χαρακτηριστικά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή κατήγγειλε την ασυλία που απολαμβάνουν μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες που δεν πληρώνουν φόρους και μεταφέρουν τα ακίνητά τους σε off shore εταιρείες.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για καλλιέργεια μεγάλων προσδοκιών από πλευράς της κυβέρνηση, αντιδιαστέλλοντας ανάλογα παραδείγματα συναντήσεων κορυφής του παρελθόντος, που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αναγνώρισε πως η οικονομική πολιτική Ομπάμα κινείται σε διαφορετικά μήκους κύματα από αυτή της Γερμανίας αλλά σημείωσε πως απαιτείται έμπρακτη αλλαγή πολιτικής και όχι ευχολόγια. Τάχθηκε υπέρ ενός γενναίου κουρέματος του χρέους, που βρίσκεται σε δημόσια χέρια.

Τέλος ο κ.Παπαδημούλης φρόντισε να δώσει συνέχεια στην κόντρα, που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, με αφορμή την πώληση του 902. Επιτέθηκε στον Περισσό, εστιάζοντας στην αδιαφάνεια της αγοραπωλησίας τόσο στον τομέα της ιδιοκτησίας της κυπριακής off shore, όσο και στο τι μέλλει γενέσθαι με τους εργαζομένους του 902. Μάλιστα κάλεσε το ΕΣΡ να παρέμβει, αφού υπάρχει όπως αναφέρει «θέμα δεοντολογίας και νομιμότητας».

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.