ΕΛΛΑΔΑ

Μια περίεργη υπόθεση

Στον Κορυδαλλό πρώην υπεύθυνος φυλακών της Γεωργίας

Συνελήφθη στη Ζάκυνθο έπειτα από ένταλμα της Interpol για κατάχρηση εξουσίας στη Γεωργία και βρέθηκε κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού όπου ξυλοκοπήθηκε από ομοεθνείς συγκρατουμένους του. Ο λόγος; Ήταν ο άνθρωπος που έλυνε κι έδενε στις φυλακές της Γεωργίας...

Στον Κορυδαλλό πρώην υπεύθυνος φυλακών της Γεωργίας

Ο Νταβίτ Τσκιτουνίτζε σε ηλικία 32 ετών τοποθετήθηκε επικεφαλής του πρώτου τμήματος προστασίας του Συντάγματος στο υπουργείο Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Γεωργίας και στη συνέχεια έγινε υπεύθυνος για τις φυλακές της χώρας του. Για τον Τσκιτουνίτζε η Ιντερπόλ έστειλε «ερυθρή ειδοποίηση» στις 9 Αυγούστου με βάση ένταλμα που είχε εκδοθεί ένα μήνα πριν, από εισαγγελική αρχή της χώρας του, για κατάχρηση εξουσίας. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι και 8 χρόνια. Οι γεωργιανές αρχές υπέθεταν ότι βρίσκεται στην Ουκρανία. Ωστόσο ο Τσκιτουνίτζε ήταν διακοπές στη Ζάκυνθο και κατά την επιβίβασή του στο αεροπλάνο της επιστροφής στη χώρα του με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά του συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι υπεύθυνοι των φυλακών, που προφανώς δεν γνώριζαν την ιδιότητά του, αποφάσισαν να τον κλείσουν σε κελί με συμπατριώτες του, για να μιλάει τη γλώσσα του. Εκεί οι ομοεθνείς του τον αναγνώρισαν και τον ξυλοκόπησαν.

Ο Τσκιτουνίτζε εμπλέκεται στη δολοφονία του τραπεζίτη Σάντρο Γκιργκουλιάνι, 28χρονου επικεφαλής του τμήματος διεθνών συναλλαγών της United Georgian Bank στις 28 Ιανουαρίου 2006 στα προάστια της Τιφλίδας, έπειτα από άγρια κακοποίηση και ξυλοδαρμό. Έξι μήνες αργότερα, ένα ποινικό δικαστήριο της Τιφλίδας κατηγόρησε τέσσερις άνδρες των αρχών ασφαλείας. Δύο μήνες αργότερα, δικαστήριο της Τιφλίδας τους καταδίκασε σε 8 και 7 χρόνια φυλάκιση, χωρίς ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας να είναι σε θέση να τους αναγνωρίσει.

Ο Τσκιτουνίντζε κατηγορείται ότι δύο μήνες μετά την καταδίκη πήγε στη φυλακή και απελευθέρωσε τον βασικό από τους καταδικασμένους φυγαδεύοντάς τον με το προσωπικό του αυτοκίνητο. Ο κρατούμενος γύρισε στη φυλακή, αλλά σύμφωνα με τα έγγραφα που έστειλαν οι Γεωργιανοί στις ελληνικές αρχές, αποφυλακίστηκε προσωρινά με τον ίδιο τρόπο άλλες δύο φορές. Στις 20/12/2006 ο Τσκιτουνίντζε έγινε υπεύθυνος και για τα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας του. Άλλοι τρεις καταδικασμένοι για τον φόνο του Γκιργκουλιάνι βγήκαν προσωρινά από τη φυλακή το 2008 συνοδευόμενοι από τον Τσκιτουνίντζε, που αργότερα προήχθη και έγινε στρατιωτικός ακόλουθος της χώρας του στο εξωτερικό. Η τελευταία πράξη του, που είναι πλημμέλημα στην Ελλάδα, χρονολογείται στις 11 Αυγούστου του 2008, σχεδόν 5 χρόνια πριν από το ένταλμα σύλληψης.

Ο Τσκιτουνίντζε, μετά τον ξυλοδαρμό του, μεταφέρθηκε στην πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατούνται οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση Ακη Τσοχατζόπουλου.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.