ΥΓΕΙΑ

Άγρια κόντρα με τον Ιατρικό Σύλλογο για τη χορήγηση φαρμάκων

Στο Ε.Σ.Υ. 6.000 γιατροί δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Σο πλαίσιο της κινητικότητας υπάγονται 6.000 γιατροί του ΕΟΠΠΥ, οι οποίοι θα μεταταχθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όπως δήλωσε κατά τη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο Ε.Σ.Υ. 6.000 γιατροί δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Η ρύθμιση αυτή συμπεριλαμβάνεται στις προσπάθειες εξυγίανσης του ασφαλιστικού οργανισμού.

Στο μεταξύ, κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Άδωνη Γεωργιάδη και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με αφορμή τηλεοπτική δήλωση του υπουργού όσον αφορά στη χορήγηση σκευασμάτων από τους γιατρούς με την εμπορική τους ονομασία, αλλά και για τη δυνατότητα χορήγησης γενόσημου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός φέρεται να δήλωσε πως εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος του 60% στη διείσδυση των γενοσήμων στην αγορά, το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει, προκαλώντας τη «μήνιν» του Ιατρικού Συλλόγου, που χαρακτήρισε παράλογο τον αποκλεισμό του γιατρού από τη θεραπευτική επιλογή του ασθενή του, ισχυριζόμενος ότι πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν υποχρεούται ο γιατρός να συνταγογραφεί μόνο τη δραστική ουσία.

Τέλος, ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του καθιστά σαφές ότι οι λειτουργοί υγείας θα επιλέγουν το αποτελεσματικότερο και ασφαλές φάρμακό για τους ασθενείς τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.