ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα ανοικτά μέτωπα και οι ελπίδες της κυβέρνησης

Τρία και να... καίνε

Να τρέξει την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, πριν καν την προθεσμία του Σεπτεμβρίου, επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου, ελπίζοντας ότι αν αποδείξει ότι είναι καλός μαθητής θα λάβει... έπαινο από την τρόικα.

Τρία και να... καίνε

Η λίστα με τις θέσεις, και όχι τα ονόματα αρχικώς, της κινητικότητας θα πρέπει να έχει κλείσει μέσα στις επόμενες 10 ημέρες ώστε εν συνεχεία να διαμορφωθούν οι λίστες.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένει τις συγκεκριμένες λίστες, τις επόμενες ημέρες, ώστε εν συνεχεία να εκδοθούν οι αποφάσεις ένταξης των εργαζομένων στην κινητικότητα, κάτι που προγραμματίζεται να γίνει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου – περίοδος που προοιωνίζεται και τις συνακόλουθες απεργιακές εντάσεις.

Στο μέτωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Μιχελάκης αναμένει την αξιολόγηση των ίδιων των δήμων ώστε να προχωρήσει η διαδημοτική κινητικότητα, κυρίως για το δεύτερο κύμα του Δεκεμβρίου, διαφορετικά θα την προχωρήσει ο ίδιος.

Τρίτον, και ίσως το πλέον δύσκολο μέτωπο, είναι αυτό της Ανώτατης εκπαίδευσης, όπου θα πρέπει να εξευρεθούν πολλοί διοικητικοί και όχι μόνον υπάλληλοι των ΑΕΙ – ΤΕΙ και μάλιστα άμεσα.

Στόχος του Αντώνη Σαμαρά είναι η κυβέρνηση να πετύχει τους στόχους, ζητώντας ένα δώρο που, πάντως, όπως εγκαίρως έχει γράψει το matrix24.gr, είναι δύσκολο να λάβει.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει στη λίστα των αποχωρήσεων – απολύσεων από το Δημόσιο να περιληφθούν και οι περίπου 4.000 συμβασιούχοι που παραμένουν μέσω δικαστικών εντολών και ασφαλιστικών μέτρων. Η τρόικα έχει αρνηθεί, αντίστοιχη στάση τηρεί και για το προσωπικό που θα αποχωρήσει από τις αμυντικές βιομηχανίες, ωστόσο στο Μαξίμου εκτιμούν ότι μπορούν να κερδίσουν πολιτικά τη διαπραγμάτευση, εκτίμηση πάντως που δεν έχει επαληθευθεί κατά το παρελθόν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.