ΥΓΕΙΑ

Στα 8 Νοσοκομεία Αθήνας - Θεσσαλονίκης

Η κινητικότητα ξεκινά από τους …ασθενείς

Εκτός από τους εργαζόμενους στα 8 νοσοκομεία που αλλάζουν χρήση, σε καθεστώς κινητικότητας μπαίνουν και οι ασθενείς.

Η κινητικότητα ξεκινά από τους …ασθενείς

Ήδη, από το πρωί, 8 συντονιστές του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) βρίσκονται  στα νοσοκομεία, προκειμένου να καταγράψουν τους νοσηλευόμενους ασθενείς και να δρομολογήσουν τη μεταφορά τους σε άλλες κλινικές.

Άλλωστε, έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κινητικότητας των υπαλλήλων στα 8 συγκεκριμένα νοσοκομεία. Πρόκειται για τα νοσοκομεία  της Αθήνας, Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο και της Θεσσαλονίκης, Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων και «Παναγιά».

Βάσει των σχεδιασμών, από αύριο, τα συγκεκριμένα νοσοκομεία δεν θα συμμετέχουν στις εφημερίες, ενώ αλλάζει και το σύστημα εφημεριών, καθώς έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα εφημερεύουν όλα τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου σε 24ωρη βάση κάθε τρεις εργάσιμες ημέρες, ενώ στις εφημερίες θα συμμετάσχουν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στο μέτρο της κινητικότητας.

«Ακόμη και σε εμπόλεμες ζώνες προκαλεί ανατριχίλα το άκουσμα της εκκένωσης νοσοκομείων» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, επισημαίνοντας ότι «η κοινωνία ζει σε κατάσταση σοκ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.