ΕΛΛΑΔΑ

Απάντηση στον Β. Κορκίδη

Ιδιωτικοί υπάλληλοι: Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε

Καταλογίζουν συνεχείς παλινωδίες και αντιφάσεις στον πρόεδρο της ΕΣΕΕ.

Ιδιωτικοί υπάλληλοι: Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε

Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) έχει προκαλέσει η πρόταση του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλη Κορκίδη για μείωση μισθών 13% για τους εργαζόμενους στο εμπόριο.

Η Ομοσπονδία κατηγορεί τον κ. Κορκίδη πως «φαίνεται να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους στο Εμπόριο, αλλά και τον ίδιο τον κλάδο τον οποίο υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, ως πολιτικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος και όχι με τη θεσμική του ιδιότητα ως Πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Έρχεται να υπερασπιστεί τις απαιτήσεις της Τρόικας για συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής του τσακίσματος των μισθών και της περαιτέρω εξαθλίωσης των εργαζομένων, θέτοντας μάλιστα το γνωστό εκβιαστικό δίλλημα: "ή αποδέχεστε μείωση μισθών 13% ή θα εφαρμόσουμε ατομικές συμβάσεις με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις"».

Καταλογίζοντας συνεχείς παλινωδίες και αντιφάσεις στον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, η ΟΙΥΕ υποστηρίζει ακόμη πως ο κ. Κορκίδης «φροντίζει να εμφανίζεται και ως "αντιστασιακός" απέναντι στην Τρόικα, η οποία κατά τα λεγόμενά του πιέζει για μειώσεις μισθών της τάξης του 32%, ενώ ο ίδιος προσπαθεί να συγκρατήσει το ποσοστό στο 13%, προτείνοντας μείωση του εισαγωγικού μισθού από τα 863 στα 751 ευρώ, όσο ήταν οι μηνιαίες αποδοχές της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πριν από την εφαρμογή του Μνημονίου».

«Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ, αλλά δεν θα πάρουμε» σημειώνει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία, καλώντας τα σωματεία της και τους εργαζόμενους, όχι μόνο στο Εμπόριο αλλά σε όλους τους κλάδους, «να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να αναπτύξουμε συντονισμένους αγώνες, για να αποκρούσουμε τις νέες πιέσεις και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης, της Τρόικας και των εργοδοτών για ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στους μισθούς μας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.