ΥΓΕΙΑ

Οι λίστες των διαθεσίμων

Ποιοι και από ποια νοσοκομεία φεύγουν

Ανακοινώνονται αύριο τα ονόματα  των εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα στην υγεία. Πρόκειται για γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους, οι  οποίοι κατέχουν σήμερα οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ποιοι και από ποια νοσοκομεία φεύγουν

Ήδη, από χθες,  ξεκίνησε η διαδικασία αλλαγής χρήσης νοσοκομείων και δημόσιων δομών υγείας με τους συντονιστές του υπουργείου Υγείας να προχωρούν σε καταμέτρηση των νοσηλευομένων, ενώ δόθηκαν οδηγίες για το πώς θα γίνει η μετάβαση στο νέο καθεστώς.

Το καθεστώς κινητικότητας αφορά σε 1.835 υπαλλήλους όλων των κατηγοριών, οι οποίοι κατέχουν σήμερα οργανικές θέσεις σε 13 νοσοκομεία.

Πριν από λίγο, ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης δήλωσε για μια ακόμη φορά, ότι θα παραιτηθεί αν γίνει έστω και μία απόλυση.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ο υπουργός είπε επίσης ότι εντός του 2013 θα λειτουργήσουν στην Αττική 6-7 αστικού τύπου κέντρα υγείας για τα απλά περιστατικά, τονίζοντας ότι «το νοσοκομείο είναι χώρος που πρέπει να αποφεύγουμε γιατί είναι εστία μικροβίων» και ότι «θα πρέπει να πηγαίνει κανείς όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

Ο κ. Γεωργιάδης έστρεψε τα βέλη του κατά του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδος, Δημήτρη Βαρνάβα, λέγοντας ότι «υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει τι γίνεται στον χώρο της Υγείας».

Βάσει του σχεδιασμού πάντως, αύριο, Παρασκευή, αναμένεται η ανακοίνωση των ονομάτων των εργαζομένων εκείνων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Το σχέδιο αλλαγής χρήσης των νοσοκομείων πρέπει σύμφωνα με τον υπουργό υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε  22 ημέρες.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση θα γίνει μέσω της έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για κατάργηση θέσεων στα νοσοκομεία υποδοχής κατά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα,αφού προηγηθεί η γνωστοποίηση στο «Κεντρικό Τριμελές Συμβούλιο» και των κενών θέσεων στα νοσοκομεία υποδοχής.

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, το ειδικό τριμελές υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην έκδοση του τελικού πίνακα διαθεσιμότητας καθώς και στις ατομικές διαπιστωτικές πράξεις θέσης σε διαθεσιμότητα.

Οι καταργούμενες θέσεις ανά νοσοκομείο και υπηρεσία παρουσιάζονται σήμερα αναλυτικά, στην εφημερίδα «Έθνος».

Από την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, μετακινούνται επτά υπάλληλοι.

Από την Πολυκλινική, μπαίνουν σε διαθεσιμότητα 181 υπάλληλοι, και από το παράρτημα της, 189.
Από το Σισμανόγλειο, μετακινούνται 233 υπάλληλοι.
Από το Αμαλία Φλέμινγκ, μετακινούνται 300.
Από το Κωνσταντουπόλειο, μετακινούνται 154.
Από τα Νοσοκομείο Πατησίων, μετακινούνται 176.
Από το Σπηλιοπούλειο, μετακινούνται 29.
Από το Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακα, μετακινούνται 20.
Από το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, μετακινούνται 270.
Από το Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης, μετακινούνται 61.
Από το Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, μετακινούνται 38.
Από το Αφροδίσιων Νοσημάτων Θεσσαλονίκης, μετακινούνται 7.
Από το Παναγία Θεσσαλονίκης, μετακινούνται 170.

1small

3small

2small

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.