ΕΛΛΑΔΑ

Στο δεύτερο κύμα οι δημοτικοί υπάλληλοι

Σήμερα οι υπογραφές για 1.600 διαθεσιμότητες στην Υγεία

Η κυβέρνηση επιδιώκει να προσμετρηθούν και οι οικειοθελώς αποχωρούντες στους 12.500 που πρέπει να φύγουν ως το 2014, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Έθεσε και θέμα συνταγματικής αναθεώρησης για τη μονιμότητα.

Σήμερα οι υπογραφές για 1.600 διαθεσιμότητες στην Υγεία

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο υπουργός υποστήριξε πως έχουν ήδη ξεκινήσει και οι προσλήψεις, επαναλαμβάνοντας ότι θα φτάσουμε συνολικά από 5.000 ως 10.000. Σύμφωνα με τον Κ.Μητσοτάκη, οι προσλήψεις γίνονται για ειδικότητες και τομείς όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν οι ανάγκες μέσω της κινητικότητας.

Σήμερα, από κοινού με τον υπουργό Υγείας αναμένεται να μπουν οι υπογραφές για τους 1.600 υπαλλήλους στον κλάδο της Υγείας που μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, πρόκειται για «παράδειγμα θετικής κινητικότητας», καθώς όλοι οι εργαζόμενοι θα τοποθετηθούν σε άλλες μονάδες υγείας, ακόμη και εντός της Αττικής, χωρίς να υπάρξουν απολύσεις.

Επανέλαβε δε, ότι η κινητικότητα αφορά μόλις 4% του συνολικού δυναμικού.

Για το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι υπολειτουργούσε, ενώ έθεσε στο κάδρο της επόμενης φάσης για την κινητικότητα τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ για τους οποίους είπε ότι «επιθυμούμε διαδημοτική κινητικότητα στην επόμενη φάση, και το έχουμε δηλώσει στην ΚΕΔΕ».

Για το θέμα της μονιμότητας ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι προφανώς και παραμένει συνταγματικά κατοχυρωμένη, όπως δείχνει και το είδος των συμβάσεων με τις οποίες συνεχίζουν να προσλαμβάνονται δημόσιοι υπάλληλοι. Ωστόσο, εν όψει της επόμενης συνταγματικής αναθεώρησης είναι ώριμες οι συνθήκες για να ανοίξει η συζήτηση για την αντικατάσταση της απλής συνταγματικής επιταγής για μονιμότητα, με μία πιο σύγχρονη που θα περιλαμβάνει την αξιολόγηση του προσωπικού και θέματα αξιοκρατίας.

Τέλος, ο υπουργός άφησε ένα μικρό παράθυρο, εφόσον το αποδεχθεί η Τρόικα, να συνυπολογιστούν στους 12.500 υπαλλήλους υπό διαθεσιμότητα για το 2014 και οι οικειοθελώς αποχωρήσαντες.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.