ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή 15 βουλευτών στο Στουρνάρα

«Αντάρτικο» στη ΝΔ για το επίδομα θέρμανσης

Φωτιά στο σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου βάζει η επιστολή 15 βουλευτών της ΝΔ στο Γιάννη Στουρνάρα, με την οποία ζητούνε την αύξηση των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης , ενέργεια που σημάνει συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Αντάρτικο» στη ΝΔ για το επίδομα θέρμανσης

Πρώτος υπογράφων είναι ο Δάνης Τζαμτζής και ακολουθούν 14 ακόμη βουλευτές της ΝΔ οι περισσότεροι των οποίων δεν έχουν ποτέ επιδείξει συμπεριφορά ενάντια στην κομματική γραμμή.

Ειδικότερα οι βουλευτές ζητούν να αυξηθεί το επίδομα θέρμανσης και να δοθεί στην πρώτη κατοικία με εισοδηματικά κριτήρια. Ειδικά για την περιφέρεια, υπογραμμίζουν ότι να τεθεί ως κριτήριο το υψόμετρο και να επιδοτηθεί η καύση ξύλου, πέλλετ και βιομάζας εκτός από το πετρέλαιο.

Είναι αξιοσημείωτη και μάλλον διόλου τυχαία η επίκληση της μελέτης του ΙΟΒΕ (σ.σ. ίσως λόγω των δεσμών που είχε ο Γιάννης Στουρνάρας) που μάλλον δραματική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για τις διαπιστώσεις της στην κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης. Οι βουλευτές όχι μόνο την επικαλούνται αλλά προσθέτουν ότι «με το σημερινό καθεστώς πάρα πολλοί συμπολίτες μας, ιδιαίτερα οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι τρίτεκνοι, οι πολύτεκνοι και άλλες ευπαθείς ομάδες, θα παγώσουν από το κρύο γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες τους αλλά και το κράτος δεν θα έχει έσοδα».

Στον κ. Στουρνάρα επισημαίνεται ότι τον προηγούμενο χειμώνα κάθε οικογένεια αναγκάστηκε να μειώσει κατακόρυφα τις ποσότητες του πετρελαίου και να ανάβει τα καλοριφέρ μόνο 2 έως 3 ώρες το 24ωρο. «Αποτέλεσμα αυτών ήταν η κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης πετρελαίου για τη θέρμανση, η απώλεια μεγάλων εσόδων για το κράτος αλλά και η αισχροκέρδεια έμπορων ξύλου στις μεγάλες πόλεις, οι οποίοι έφερναν ξύλα από τις γειτονικές χώρες με πλαστά πολλές φορές πιστοποιητικά και πουλούσαν σε εξωφρενικές τιμές», τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ.

Στην ερώτηση γίνεται ασφαλώς αναφορά στη Β. Ελλάδα που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές και απαιτείται θέρμανση για 6 με 7 μήνες και επισημαίνεται ότι οι τιμές των καυσόξυλων και του πέλετ έχουν εκτιναχθεί. Για τους άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες σημειώνεται ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερο επίδομα για να μπορέσουν να ζεσταθούν και ζητούν ξεκάθαρες απαντήσει ποιο θα είναι το επίδομα θέρμανσης, σε ποιους θα δοθεί και ποια κριτήρια θα τεθούν.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ για επίδομα θέρμανσης | Matrix24.GR | Αποκλειστικές ειδήσεις, παραπολιτικά. 09/09/2013

    […] τω μεταξύ νωρίτερα σήμερα 15 βουλευτές της ΝΔ με επιστολή τους ζητούσαν από τον υπουργό […]

  2. Pingback: «Αντάρτικο» στη ΝΔ για το επίδομα θέρμανσης - Inside News! 09/09/2013

    […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >> Πηγή: Matrix24.GR | Αποκλειστικές ειδήσεις, παραπολιτικά. […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.