ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδιο για το νέο λύκειο

Αντιδράσεις για τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος του νέου λυκείου

Η διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο αποτέλεσε το σημείο τριβής μεταξύ των κομμάτων στη συζήτηση που ξεκίνησε σήμερα στην αρμόδια διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή της βουλής.

Αντιδράσεις για τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος του νέου λυκείου

Η συζήτηση ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων και αποφασίστηκε, με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας αλλά και της ΔΗΜΑΡ, να έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου μέχρι την Παρασκευή, ώστε να έρθει την ερχόμενη εβδομάδα στην ολομέλεια.

Ο χαρακτήρας του κατ’ επείγοντος σχολιάστηκε καυστικά από τους εισηγητές της αντιπολίτευσης. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη διαδικασία που αποφάσισε και επέβαλε, οδηγεί σε ολισθηρό έδαφος την εκπαίδευση. Η Μαρία Ρεπούση από τη ΔΗΜΑΡ σχολίασε πως «πράγματι το υπουργείο Παιδείας καθυστέρησε πολύ να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο, όμως τα σχολεία ξεκινούν τις επόμενες μέρες, υπάρχει μεγάλη αναστάτωση, αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη ώστε η συζήτηση να ολοκληρωθεί στην Επιτροπή αυτή την εβδομάδα». Πιο απαθής παρουσιάστηκε ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, που δήλωσε αδιάφορος για τη διαδικασία που ακολουθείται, καθώς «αυτό που έχει σημασία είναι οι στόχοι του νομοσχεδίου, που είναι η εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.